Nakon ovog ćete razmisliti hoćete li parking plaćati SMS-om

sms mobitel
sms mobitel
U nastavku pročitajte koliko tu uslugu naplaćuju telekomi u Hrvatskoj.

Hrvatski Telekom u svoje tri zasebne mobilne mreže naplaćuje tu poruku 0,65 kuna. VIPnet u dvije mreže to naplaćuje 0,69 kuna, a Tele2 od 0,69 do 0,85 kuna, ovisno je li poruku poslao njihov pretplatnik ili bonaš.

Ispada da provizija iznosi od 16 do 20 posto, piše Novi list.

Preferiraju li građani plaćanje kovanicama zbog velike provizije telekoma ili im komoditet plaćanja SMS-om više odgovara bez obzira na tu neproporcionalno veliku naknadu? Neki ne vode računa o naknadi operatera te odabiru SMS način plaćanja jer im je to praktičnije nego plaćanje kovanicama. Neki pak nemaju uvijek kovanice pri ruci, a drugima je sporno što bi se trebali vraćati do auta da produže parking pa radije plate SMS-om. Neki se ipak trude u autu uvijek imati dovoljno kovanica pa na taj način plaćati kako bi izbjegli naknadu operatera.

Ipak, korisnici telekoma koji nemaju pretplate, već svoje mobilne brojeve nadoplaćuju bonovima mogli bi plaćati znatno manju cijenu parkinga. Uvjet za to je da su korisnici neke od promocija, a što im onda svakog mjeseca osigurava nagradne kune na računu kojima mogu plaćati parking.