I to je BiH: Viberom pošaljemo poruka više nego velike zemlje

I to je BiH: Viberom pošaljemo poruka više nego velike zemlje

... je WhatsApp, Viber ili Skype, piše Večernji list BiH.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, broj pretplatnika mobilne mreže u posljednjem tromjesečju lani iznosio je 3,404.043 i bilježi pad od 1,1% u odnosu na četvrto tromjesečje 2015. Ukupni odlazni promet mobilne mreže u 4. tromjesečju 2016. iznosio je 612,749.477 minuta, što je manje za 4,7% u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine.

Broj poslanih SMS poruka u četvrtom tromjesečju lani manji je za 23,6%, dok je broj poslanih SMS poruka manji za 12,2% u odnosu na isto razdoblje 2015.

Prije nekoliko mjeseci generalni direktor RAK-a Predrag Kovač kazao je za Fenu kako je u tromjesečnim analizama Agencije evidentan pad broja korisnika telefonskih usluga u mobilnoj telefoniji, a razlog treba prvenstveno tražiti u dostupnosti besplatnih govornih usluga.

Da je u BiH Viber jedan od najraširenijih oblika komuniciranja, potvrdio je u razgovoru za Radiosarajevo.ba Konstantin Kostadinov, rukovoditelj prodaje Vibera. Kazao je da je BiH dio regije srednje i istočne Europe, dodavši da je jako sretan što imaju vodeće mjesto na većini tržišta koje ovdje pokrivaju.

Prema njegovim riječima, Viber je jedna od najčešće korištenih aplikacija u ovom dijelu svijeta, s više od 33 milijuna aktivnih korisnika, što im predstavlja još veći izazov i odgovornost da uvijek nastoje ponuditi nešto novo i bolje.

"Naš je krajnji cilj da Viber postane inkluzivna aplikacija koja stvara mostove između ljudi, ali i korisnika i kompanija s kojima imaju interakciju. Vjerujem da je Viber vrlo moćan, ali jednostavan i prijateljski alat za komuniciranje sa svijetom, a ljudi na Balkanu dobro su poznati po svojoj želji izraziti se i razmjenjivati poruke, ideje - i naravno zabavljati se. U BiH su ti trendovi još više razvijeni jer vi premašujete broj poruka poslanih u roku od mjesec dana čak i u odnosu na neka veća tržišta, što je nevjerojatno", istaknuo je.