Facebook za sve mobitele

Facebook, mobitel, Facebook, depresija, Facebook, lažni profil, Facebook, Facebook, komentari, igrice, Facebook, pljačka
Facebook aplikacija za ne-smartphone telefone službeno se zove Facebook for Feature Phones i može se besplatno preuzeti na adresi m.fb.snaptu.com/f a nudi manje-više iste mogućnosti kao i Facebook za iPhone, Android, Blackberry ili Windows Mobile. Uvjet za aplikaciju je da mobitel podržava Javu, no taj uvjet zadovoljavaju praktički svi mobiteli proizvedeni u posljednje dvije-tri godine, odnosno više od 80% svih mobitela u povijesti. Inače, Facebook za "ne-pametne" mobitele temelji se na tehnologiji Snaptu, koja omogućuje pristup naprednim web uslugama kao što su Facebook, YouTube, Twitter ili LinkedIn; njihovu aplikaciju navodno koristi više od 15 milijuna ljudi.

Istodobno s aplikacijom, Facebook je pokrenuo i inicijativu da mobilni operateri ponude njeno besplatno korištenje na mobitelima (dakle, neće se naplaćivati mobilni promet s Facebookom) tijekom probnog perioda u 90 dana. Među prvih petnaestak operatera koji će ponuditi ovu mogućnost nalaze se i oni iz naše regije: iz Bugarske, Rumunjske (Vodafone) i Poljske. Podsjetimo, Facebook je ranije kroz sličnu inicijativu omogućio besplatan mobilni promet kroz stranice 0.facebook.com (nešto kao "text-only" Facebook) a tu su inicijativu zdušno prihvatili i neki domaći operateri.

izvor: bug.hr