VIDEO  Android ima zaraznu tajnu igricu za koju mnogi ne znaju da postoji

samsung

Da biste pristupili igrici ne morate ništa posebno preuzimati na svoj pametni telefon.

Dovoljno je da uđete u "Podešavanja" (Settings), odaberete opciju "O telefonu" (About Phone) i pronađete broj Android verzije. Kucnite po tom broju nekoliko puta i na ekranu bi vam se trebao pojaviti odgovarajući Android logo (lizalica ili kolačić).

Kucnite po logu još nekoliko puta i potom dugo držite prst na ekranu, sve dok se igrica ne pojavi. Glavni lik u igri je Androidov robot, a kao i kod igrice "Flappy Bird", morate izbjegavati prepreke što je duže moguće.

I novije verzije Androida (Nougat i Android O) kriju zanimljivu igru, ali se do nje nešto teže dolazi. Radi se o igrici "Android Neko", u kojoj igrač skuplja mačke.

Da biste joj pristupili ponovo morate u "Podešavanjima" odabrati "O telefonu" i kuckati po verziji Androida dok vam se ne pojavi logo Nougata. Kucnite još nekoliko puta i potom pritisnite toliko dugo dok vam se na dnu ekrana ne pojavi mali emoticon mačke.

Dva puta povucite prstom od vrha ekrana, da biste ušli u brzi meni i odabrali "Uredi" (Edit) u donjem desnom uglu. Na samom dnu liste pronaći ćete "Android Easter Egg". Dugo pritisnite na tu opciju i prevucite je na vrh, kako biste mogli da joj brzo pristupite u svakom trenutku.

Ikona izgleda kao prazan tanjir. Kliknete li na nju biće vam ponuđeno nekoliko vrsta "mamaca", riba, kokoški, krofni ili mačja hrana. Na vama je da pričekate da se maca ulovi u vašu zamku.

A kada se to dogodi, na vrhu ekrana ćete dobiti poruku "Mačka je ovdje" i njen "serijski broj". Ako kliknete na macu, ući ćete u poseban meni gde možete voditi evidenciju koje ste i koliko maca ulovili.