3 savjeta za aplikaciju Kamera u iOS 8

IOS 8, apple, iphone, aplikacije
BOLJA KONTROLA EKSPOZICIJE

Novim update-om možete bolje utjecati na fokus i ekspoziciju; pojedinačnim podešavanjem. Kada dodirnete ekran za fokus, pojavi se mala ikona sunca pored kvadrata, kojom podešaate ekspoziciju slike više ili manje.

OBJAŠNJENJE: Pomicanjem sunca gore ili dolje posvjetljavate ili zatamnjujete svjetlinu fotografije koju ćete uslikati.

TIME LAPSE ZAMJENJUJE SLO-MOTION SNIMANJE

Iako ste za ovu opciju morali instalirati dodatne aplikacije, Apple se potrudio i ugradio ju u Kameru za iOS 8. Do Time Lapse opcije ćete doći povlačenjem kroz modove snimanja. Najbolji rezultat će te dobitiukoliko iPhone stavite na čvrstu podlogu koja je statična i ne vibrira. Nakon što stisnete crveni RECORD i nakon toga će kamera po svom navođenju zabilježavati fotografije. Kada ste završili, opet pritisnite crveni RECORD i pregledajte svoje remekdjelo. U Photo aplikaciji Time Lapse fotke će te prepoznati po maloj ikoni u lijevom donjem kutu, kako bi ste ih raspoznali od ostalih.

TIMER - nešto što je i prije moglo biti dostupno

Slikanje grupnih fotografija će sada biti mačji kašalj sa novim dodatkom u Kameri. Timer opciju ćete primjetiti u gornjem dijelu ekrana ( prikazivati će se samo u Photo i Square modu ). Pritiskom na timer ikonuu imati ćete na biranje 3 ili 10 sekundi. Kada odaberete vremensko odstupanje i pritisnite Okida, LED bljeskalica će bljeskati da znate da odbrojava. Kada odbodbrojavanje završi, aparat će snimiti 10 fotografija

BONUS SAVJET: High Dynamic Range ( HDR ) ste u prošloj verziji iOSa mogli samo uključiti i isključiti, no sada možete odabrati AutoHDR koji sam odlučuje da li je opcija potrebna ili ne.

iportal.com