Misteriozna ubojstva slavnih: Kome su stali na žulj Bruce Lee, Marilyn Monroe i Natalie Wood?

Natalie Wood, Bruce Lee, Marilyn Monroe, Marilyn Monroe, lezbejka
U svijetu poznatih i slavnih, tijekom proteklih su se desetljeća dogodila brojna misteriozna ubojstva i samoubojstva, a neka od njih još i dan danas nisu riješena, što, kako stručnjaci kažu, možemo zahvaliti policijskom zataškavanju i raznim urotama, piše javno.hr.

Koje su zvijezde bile "trn u oku" drugima, tko je želio njihovu smrt i zašto se istraga zataškavala - donosimo u nastavku u pregledu najzanimljivijih hollywoodskih ubojstava, koja nikada u potpunosti nisu riješena.

Natalie Wood - Prekrasna glumica proslavila se ulogama u filmovima "Priča sa Zapadne strane" i "Buntovnik bez razloga", no sjaj i glamur njenog života na kraju je zamijenio ružan kraj. Jednog jutra 1981. godine, tijelo Natalie Wood je pronađeno kako pluta po kanalu, nakon što je noć provela na jahti sa svojim suprugom Robertom Wagnerom i kolegom glumcem, Christopherom Walkenom.

Na temelju priče njenog supruga, Natalie je noć prije smrti odlučila uzeti malu brodicu kako bi razbistrila misli te se jednostavno okliznula i - utopila. No, ta priča nije uvjerila obožavatelje koji i danas vjeruju da je brutalno ubijena, jer su dan prije njene smrti Natalije i njen suprug viđeni u žestokoj svađi. Ovoj teoriji u prilog govori i činjenica da je glumičin strah od vode bio opće poznat pa je malo vjerojatno da se sama odlučila provozati na malom čamcu.

Bruce Lee - Legendarni Bruce Lee, najveća zvijezda borilačkih filmova preminuo je nenadano i u sumnjivim okolnostima, 1973. godine. Bruce je, navodno, otišao na razgovor s producentom Raymondom Chowom kako bi raspravili njegov novi projekt, film "Game of Death". Navodno se Bruce požalio na glavobolju, na što mu je Raymond ponudio Equagesic - kombinaciju aspirina i lijeka za opuštanje mišića koju je glumac prihvatio. Zaspao je i nikad se više nije probudio. Na autopsiji je pronađen samo taj lijek te je policija njegovu smrt pripisala lošoj reakciji na drogu, no mnogi smatraju da su ga zapravo ubili suparnici ili da je umro od "Smrtnog udarca" kojeg je primio nekoliko sedmica prije u borbi.

Njegov sin Brandon Lee, također je misteriozno preminuo, u "slučajnoj pucnjavi" na setu filma "The Crow".

Marilyn Monroe - Najseksepilnija glumačka diva svih vremena nije mogla bez svoje ovisnosti o alkoholu, ali i muškarcima, koja ju je u konačnici dovela do tragičnog kraja. Naizgled "glupasta" ljepotica, za koju se mnogi psiholozi slažu da je zapravo bila inteligentna, no beskrajno nesretna, ostvarila je veze s nekim od najutjecajnijih muškaraca svog doba, Arthurom Millerom i Joeom DiMaggiom, no kobnu je grešku napravila kad se zaljubila u dečke iz klana Kennedy. Navodno je spavala s oba brata, a potpuno je izgubila glavu za JFK-om, koji je se pokušavao na sve načine riješiti.

Marilyn je pronađena mrtva u svom domu u Brentwoodu, u trideset i šestoj godini života. Spremačica ju je pronašla kako leži gola okružena praznim bočicama pilula za spavanje. javno.hrDetektivi su "zatvorili" njen slučaj proglasivši ga samoubojstvom, no mnogi smatraju da postoje brojni dokazi da je ubijena i to prema naređenju obitelji Kennedy.

Elizabeth Short - Poznatija kao Black Dhalia, mlada je konobarica cijeli život sanjala o glumačkoj karijeri te obilazila mnoge audicije, no umrla je na bizaran i mračan način u 22. godini života te tako inspirirala mnoge pisce i redatelje tek nakon svoje smrti.

Netragom je nestala 9. siječnja 1947., a njeno tijelo nađeno je tek nakon desetak dana. Pronalazak je šokirao policajce jer je bila prerezana na pola, a lice joj je bilo unakaženo. Stroga policijska istraga uključivala je ispitivanje svih muškaraca s kojima je glumica ikad bila u vezi, ali i doktora i studenata medicine iz okolice koji su imali dovoljno znanja da počine takvu strahotu. Slučaj nikad nije riješen, a jedna od teorija je da ju je ubio doktor Walter Bayley, čija je kći bila prijateljica mlade glumice i koji je umirao od bolesti na mozgu, zbog čega je bio neuračunljiv i nasilan.

George Reeves - George se proslavio o prvoj seriji o Supermanu "Adventures of Superman" u kojoj je briljirao zahvaljujući svojoj čvrstoj čeljusti i muževnoj građi. Ipak, nakon završetka serije, nije mogao pronaći posao, a samim time i održavati svoj ekstravagantni stil života pa je tu sve krenulo nizbrdo. Pronađen je mrtav u radnoj sobi u svom domu u Los Angelesu, a izvještaj kaže da se ustrijelio u glavu dok su njegova zaručnica i prijatelji tulumarili na donjem katu.

Ipak, mnogi tvrde da Reese nije bio sklon depresiji niti osoba koja bi digla ruku na sebe te da mu je presudila veza sa ženom menadžera MGM-a, Eddieja Mannixa.