Mislio da ima sina, otkrio da ga žena vara i onda napravio sebi grob i upisao na njemu 2012

Držeći se krilatice u koju vjeruje da pametan živi koliko hoće, a budala koliko mora, Slavko je sebi za života podigao spomenik na lozničkom groblju. To i nije tako neobično da na spomeniku nije uklesana i 2012. godina, do koje je planirao da poživi.

- Slavim rođendan umjesto da mi daju daću. Mnogima je čudno što je u epitafu zapisano "1931-2012" - objašnjava Slavko, kako ga citira beogradski Blic, uz obrazloženje da se na dnu spomenika nalazi srce probodeno strijelom i odnosi se na osobu koja mu je slomila srce.

Računao je, kaže, da je dobro ako preživi 2012. godinu:

- S obzirom na moje zdravstveno stanje, moglo se dogoditi da završim i prije, ali eto, ostalo je još par dana do kraja 2012. i valjda ću nadživjeti ovaj datum - kaže Slavko, čije dvorište je od groblja odvojeno samo betonskim zidom.

Skoro sve pripreme oko sprovoda je završio, a našao je i osobu kojoj će ostaviti novac za troškove jer želi da sve bude pod kontrolom.

Priča i da je odrastao i živio u Beogradu, a imao je i obitelj: suprugu, pastorku i sina, ali se ispostavilo da ni on nije bio njegovo dijete.

- Žena me je varala, a ja sam to otkrio tek nakon odlaska u mirovinu. Tada sam pokušao samoubojstvo - kaže. Bolestan je i sam, rođaka ga obilazi i pomaže mu, a napominje da godinu na spomeniku neće mijenjati!

- Pa, dokle god da doguram - poručuje.