'Mislim da ću poginuti': Nekoliko minuta prije smrti djevojčica na Facebooku napisala oproštajnu poruku

...napisala kako misli da će umrijeti i oprostila se sa bližnjima.

Dok je pokušavao da dohvati cigaretu sa poda svog automobila, pijani muškarac izazvao je prometna  nesreću u kojoj je poginula maloljetna djevojčica.

Kayleigh Lawrie (14) poginula je kada je automobil u kome se nalazila skrenuo u jarak pored puta u gradiću Willoughby, u englskom okrugu Lincolnshire, piše Daily Mail.

Djevojčica je, uplašena brzinom kojom je vozač išao, nekoliko trenutka prije tragedije na Facebooku napisala kako misli da će umrijeti i oprostila se sa bližnjima. Pored nje u kolima je bio i njen mlađi brat, koji je srećom preživio.

Tragedija se dogodila jer je vozač automobila Steven Hayter, inače prijatelj njenog oca, izgubio kontrolu nad vozilom zbog velike brzine i visokog nivoa alkohola u krvi.

Vozač se napio na proslavi, gdje je bio i otac devojčice, koji je, kada mu je ona rekla da ne smije da sjedne u kola sa Hayterom, rekao da "ne bude glupa".

Način na koji je pijani Hayter vozio djevojčici nije ulivao povjerenje, pa je, kada se on zaustavio na crpki, na svom Facebook profilu ostavila status: "Mislim da ću poginuti. Volim vas sve".

Nakon kratke pauze nastavili su put. Ubrzo je automobil naglo zaokrenuo, sletio sa puta i letio 20 metara nakon čega se slupao. Djevojčica, koja je sjedila na zadnjem sjedištu, poginula je na mjestu nesreće. Njen godinu mlađi brat zadobio je frakturu lobanje i povrede lica, ali je srećom preživio.

Preživio je vozač automobila.