Marku Zuckerbergu hakirali profil

Mark Zuckerberg, hakeri

Hakerska grupacija OurMine na kratko je ostvarila pristup Zuckerbergovima profilima te su na njima objavili nekoliko poruka, a njegov Pinterest profil su preimenovali u 'Hacked By OurMine Team'.

Hakeri su tvrdili da su ostvarili pristup i njegovom Instagram profilu, no na njemu ništa nije promijenjeno te nije došlo do objava sumnjive vjerodostojnosti.

Najzanimljiviji dio ove priče međutim je način na koji je Zuckerberg hakiran. OurMine tvrdi da su do njegove šifre došli putem baze korisničkih imena i šifri s društvene mreže LinkedIn koja je objavljena online 2012. godine. Ako se ta tvrdnja pokaže istinitom, to bi značilo da je Zuckerberg napravio dvije kardinalne greške u svom online djelovanju. Koristio je istu šifru za više od jedne društvene mreže, a druga je da je ta šifra bila iznimno jednostavna. Šifra koju je koristio glasila je 'dadada', tvrde hakeri iz OurMine.

Zuckerbergovi profili su u kratkom roku nakon hakiranja vraćeni originalnom vlasniku, a sve objave koje su nastale nakon što ga je OurMine hakirano su obrisane.

Izvor: jutarnji.hr