Marina Radoš: Zar je takvo mudro slovo shvatiti da se ljubav živi iz dana u dan

Marina Radoš, jelka, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, riječnik, duvno, Marina Radoš, Marina Radoš, vukovi, Marina Radoš, Marina Radoš, Valentinovo, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Uskrs, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, HŠK Zrinjski, Marina Radoš, mama, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Mostar, Marina Radoš, jesen, Marina Radoš, Marina Radoš, Dunja, Marina Radoš, Marina Radoš, žensko, Marina Radoš, Marina Radoš, pušenje, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, zagrljaj, Marina Radoš, žene, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Valentinovo, Marina Radoš, žena, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš
Prvi je bila vijest o tome kako se jedna roda ponovno vratila drugoj, kako i uobičava posljednjih dvadeset godina, a drugi je bio pismo djevojke koja je zakasnila,i pustila da dobar dečko ode.

Jebote, zar je tolika filozofija ostati s onim koji pruža dovoljno ljubavi i razumijevanja da bismo mi, žene guske, bile sretne?
Zar je takvo mudro slovo shvatiti da se ljubav živi iz dana u dan, gradi s dobrim čovjekom i zalijeva poštovanjem i razumijevanjem?
I zašto nas sve dira vijest o rodi koja ne zaboravlja drugu rodu i vraća joj se bez pogovora?

Je, Marina, vijest je to. Znaš i po sebi, i po ljudima oko sebe. Nekima od nas od ljubavi je važniji izazov da se slomi baraba, od sreće je važnije uzbuđenje i neizvjesnost hoće li se baraba skrasiti, od zadržavanja je važnije oteti nekome, a od mira i spokoja važnija je neizvjesnost koja naše bolesne ljubavi hrani i jača.

Neka su od nas otišli svi dobri momci, tako mi i zaslužujemo. Neki su nas voljeli i obožavali dok smo mi smišljali taktike slamanja onih koji se nikada neće slomiti. Neka smo mi mnogi ostali bez prave ljubavi, tako nam i treba, kad ju nismo prepoznali u njezinom istinskom obliku, nego ju izmišljali u potezima barabe koju smo zapikirali.

Ludo sretni će ponovno na meniju dobiti i barabu i čovjeka. I aždaju i plišanog medu. Nekima će se njihov rodan vratiti ponovno. Pogledaj ih, Bože, i neka zagrle plišanog medu i ne daj im više da sanjaju barabe.