Marina Radoš: Stepenice do sobe s haljinom

Marina Radoš, jelka, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, riječnik, duvno, Marina Radoš, Marina Radoš, vukovi, Marina Radoš, Marina Radoš, Valentinovo, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Uskrs, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, HŠK Zrinjski, Marina Radoš, mama, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Mostar, Marina Radoš, jesen, Marina Radoš, Marina Radoš, Dunja, Marina Radoš, Marina Radoš, žensko, Marina Radoš, Marina Radoš, pušenje, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, zagrljaj, Marina Radoš, žene, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Valentinovo, Marina Radoš, žena, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš
Cijelo vrijeme sam mu davala smjernice za put u Mostar, ali me on nije htio slušati. Krenuo je prema Dalmaciji preko Dalmatinske zagore i stao u jednu konobu u selu Merčepi.
U javi ne znam gdje je to selo, i postoji li ono uopće.

U snu sam obožavala tog čovjeka, više nego ga obožavam kad se probudim. Sjeli smo u jednu konobu u selu i naručili da jedemo i pijemo. Po običaju mi je rekao da sam užasno obučena.
Do nas je došla gospođa koja kuha u toj konobi i upitala nas treba li nam još štogod. Ja sam rekla da meni ne treba, da sam ja presretna ovdje i ovako.
Čovjek koji je bio sa mnom rekao joj je: Odvedite Marinu gore na kat i pokažite joj haljinu koju sam joj kupio.
Ona me je uzela za ruku u počele smo se penjati u sobu s haljinom. Stepenice su bile uske, i bilo ih je na stotine... A na stepenicama su sjedili svi ljudi s kojima ne pričam.
Pružali su mi ruke, a ona mi je rekla: Pomiri se sa svima njima prije nego ti pokažem haljinu. I ja sam se rukovala i mirila.
Ušle smo u sobu i ja sam obukla najljepšu haljinu na svijetu.

Snovi su često samo ogledala naše svakodnevice. Samo smjernice kuda i kako da idemo. Ta haljina simbolizira sreću, ono što želimo i čemu težimo, ono prelijepo što nam je obećano nakon što se dobro napatimo.

Pomirite se sa svima na stepenicama do haljine. Čovjek koji nije u miru sa sobom i sa ljudima, ne može doći do haljine i ne može biti potpuno sretan.

Kad sam se probudila haljina je još dugo sijala pred mojim očima. I odlučila sam oprostiti svim tim ljudima, ne samo zbog haljine, nego zato što sam svjesna da vjerojatno i ja sjedim na nečijim stepenicama koje vode u sobu do haljine.
Oprost je oslobođenje i sreća.
I kad se dadne i kad se dobije.
Da više ne postoje prepreke do haljine, i da nikad ne sjedite na putu nečijoj sreći.

Da, haljina je bila duga i šarena. Moj broj i moj omiljeni kroj.