Mali trikovi uz koje vam se ovo ljeto tenisice neće imati neugodan miris

Mali trikovi uz koje vam se ovo ljeto tenisice neće imati neugodan miris

Neugodan miris nogu uzrokuju bakterije na nogama pa je prvo potrebno pažljivo oprati stopala prije nego što uskočite u ljetne tenisice. Pobrinite se da dobro osušite dio između prstiju budući da se tamo stvara najviše bakterija.

Puder za noge će vam omogućiti da su vam stopala suha i nakon više sati nošenja tenisica.

Nemojte nositi iste tenisice ili balerinke svaki dan. Mijenjajte obuću kako biste joj dali dovoljno vremena da se izvjetri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tenisicu ili balerinku iz koje dolazi neugodan miris stavite komad aluminijske folije u koju ste stavili mljevenu kavu. Možete staviti i vrećicu čaja ili koru od naranče, koje će isto upiti neugodne mirise.

Unutrašnjost tenisice, cipele ili balerinke povremeno treba prebrisati s krpicom namočenom u alkohol. Ovako ćete ubiti bakterije odgovorne za širenje neugodnih mirisa. Djeluje i sredstvo za dezinfekciju ruku. Samo ga treba nanijeti na papirnatu maramicu i prebrisati unutrašnjost tenisice. Već nakon minute tenisice su vam suhe i bez mirisa.

Ako želite imati uvijek mirišljave cipele i tenisice, dobar trik je u cipelama, dok su vam u ormaru, držati po jednu mirisnu maramicu za sušilicu rublja. One će upiti višak vlage i zamijeniti neugodne mirise ugodnim.

Izvor: 24sata.hr