Makarska u borbi protiv ilegalnog 'uličnog zimmer freia'

Makarska, makarska rivijera, turizam, apartmani, borba
...smještaja na svom području postavivši nekoliko slikovnih tabli o zabrani ilegalnih iznajmljivača.

Ističući kako je ilegalnih i pogotovo tzv. uličnih iznajmljivača sve više u Makarskoj i ostalim mjestima Makarskog primorja, iz Turističke zajednice kažu da su tim tablama željeli upozoriti sve koji se bave takvom nedopustivom 'rabotom' da time narušavaju i sliku 'makarske turističke razglednice'.

"Na ulazu u Makarsku s istočne i zapadne strane i po gradu postavili smo za sada šest takvih tabli, koje su koliko znamo i prve takve na Makarskom primorju, pa i na obali Jadrana, i vjerujemo da ćemo imati uspjeha u suzbijanju takvih ilegalnih djelatnosti", kaže direktor Turističkog ureda Tonči Lalić.

I predsjednik makarske Turističke zajednice Tonči Bilić kaže kako očekuje da će i te nove mjere u borbi protiv 'uličnog zimmer freia' postići rezultat, a dodaje i da pripremaju i druge mjere s ciljem rješavanja problema s ilegalnim iznajmljivačima privatnog smještaja.

Postavljene table prikazuju prekriženu slika ilegalnog iznajmljivača na motociklu koji drži tablu s ponudom smještaja. Postavljene su, kaže Bilić, nakon pribavljenih svih potrebnih dozvola za što se procedura odužila do 'špice' ljeta.

Table upozorenja financirali su Turistička zajednica i grad Makarska, ali za sada im, kako kažu sugovornici, ilegalni iznajmljivači uz Jadransku turističku cestu kao i na gradskim ulicama ne pridaju veću važnost čineći i dalje što i do sada.

"To su prve mjere, a nadamo se da će nove mjere koje se pripremaju dati više rezultata", kažu iz Turističke zajednice Makarske.

seebiz.eu