Majka odbila sudjelovati u kupnji skupog poklona za učiteljicu: Mislite da ste bolji roditelji?

zlatni poklon , priča, poklon, kupovina poklona

Božić i blagdani trebali bi biti dani kada uživamo sa svojim najbližima, kada smo zahvalni za sve ono što imamo ili smo proživjeli u životu i zbog divnih ljudi koji nas okružuju.

Pokloni ispod bora trebali bi biti znak pažnje da one koje volimo, na neki način, nismo zaboravili u ovom najljepšem dobu godine. No, konzumerizam je itekako pustio korjenje, troši se kao da su zadnji dani na svijetu, biraju se skupi pokloni i to ne samo za svoje najbliže već i za one koji su na neki, nama bitan način, uključeni u naše živote.

No, jedna majka iz Australije postala je poznata nakon što je odbila sudjelovati u kupnji poklona za učiteljicu njenog djeteta. Roditelji su odlučili učiteljici iz vrtića pokloniti vikend odmor u vrijednosti 500 dolara za nju i njenog partnera, a roditelji su zamoljeni da sudjeluju s 50 dolara.

Luksuzni vikend obuhvaća spa, posjet vinariji i bogatu večeru u tri slijeda. No, ovaj romantični vikend za odgajateljicu, jedna majka nije htjela podržati.

"Ne mogu vjerovati da su to trendovi u školi sada", rekla je ogorčena majka. Pedest dolara za poklon za učiteljicu, od svakog od nas, zaista je veliki novac. No, njeno mišljenje ne dijele ostali roditelji koji su ovu Australku "osudili" i zbog toga s eosjeća poniženo svaki dana kada dolazi po svog 6- godišnjeg sina.

"Čudi me da sam u manjini onih koji smatraju da ovo nije normalno, a većina se slaže da je to savršen poklon za učiteljicu. Ne znam zašto to čine, da bi se pokazali boljim roditeljima ili zbog pritiska okoline i toga kako će ih drugi gledati. Kao mene".

Neki roditelji, uz novac za kupnju romantičnog vikenda, učiteljici su odlučili pokloniti i kupone za spa tretmane, karte za koncerte i sl. Ova majka odlučna je u tome da svom sinu bude primjer i pokaže zašto je božićno vrijeme darivanja te ga je odvela u trgovinu u kojoj je dječak sam odabrao poklon za svoju učiteljicu, ukrasio ga, zamotao i osobno će ga dati svojoj učiteljici.