Lutrija BiH: Kriva je 'klapka', broj 3 se sam vratio u bubanj!?

Internet stranica Lutrije BiH je nedostupna, a još nema zvaničnog priopćenja o sumnjama da se u posljednjem kolu igre TV Bingo desila velika prevara kada se broj 3, koji je ranije izvučen, ponovo pojavio u bubnju, što su zabilježile i televizijske kamere.

Ipak, glasnogovornica Lutrije BiH Melisa Buljubašić je u izjavi za portal Klix.ba ustvrdila da je 'sve regularno', te da se broj 3 vratio u bubanj zbog mehaničkog kvara na bubnju.

"Prije svega, izvlačenje je direktno i uživo svaki tjedan, a komisija prati regularnost same igre i izvlačenja. Naime, 21. izvučeni broj je bio broj 3, a to se moglo vidjeti uživo i direktno na ekranu, no zbog mehanike bubnja, odnosno klapke koja nije odložila broj 3 u izvučene brojeve, taj broj se ponovo vratio u bubanj, ali je on registiriran tako da bude kao izvučeni broj. Broj 3, koji se dakle vratio u bubanj, se ponovo pojavio u gornjem dijelu bubnja kada je na 27. broju izvučen broj 49. Vjerujem da je to bilo zbunjujuće gledateljima, ali umjesto broja 3 u gornjem dijelu bubnja je u tom momentu mogao biti i bilo koji drugi broj, ali je broj 49, koji je u tom momentu regularno izvučen bio i pravilno očitan. To se može vidjeti na samom snimku emisije", izjavila je Buljubašićeva za portal Klix.ba

Ona tvrdi da kombinacija brojeva i listići nisu ni na koji način ugroženi, a izvlačenje uživo se i dalje nastavilo.

"Treba istaknuti i da bubanj miješa brojeve mehanički. Desila se, nažalost, mehanička greška u bubnju vezana za klapku koja prihvata kuglice u gornjem dijelu bubnja. Komisija Lutrije BiH i Ministarstva financija FBiH je pratila, kao i svaki tjedan, ovo izvlačenje i potvrdila regularnost. Ovom mehaničkom poteškoćom u samom radu bubnja, naši igrači, listići ili kombinacije nisu ni na koji način ugroženi niti je to utjecalo na redoslijed ili izvučene brojeve", tvrde iz Lutrije BiH.

Nije pojašnjeno da li se kvar desio samo prilikom izvlačenja broja 3, ako jeste kako je popravljen bez prekidanja izvlačenja brojeva, te zašto izvlačenje broja 3 (prvi put) nisu zumirale kamere , što je uobičajeno.