Lovac iz Trebinja golim rukama uhvatio vuka

Lovac iz Trebinja golim rukama uhvatio vuka
Vujičić, koji je inače lovac i ribolovac, rekao je Srni da je, vraćajući se sa Bilećkog jezera, na putu u blizini Trebinja oko ponoći ugledao čopor od šest malih vučića, koji su uplašeni od vozila pobjegli prema šumi.

"Izašao sam iz automobila i potrčao za njima, bacio sam se na ovog malog vuka i rukama ga uhvatio", priča Vujičić i dodao da ga nije bilo nimalo strah, iako vučić bio malo agresivniji.

On kaže da je štenca donio kući i smjestio da prenoći u podrum, dodajući da je već počeo da pravi boks prilagođen vuku.

"Već se malo pripitomio, mazimo ga, a ni djeca ga se ne plaše, pa ova mala životinja već izgleda mnogo zadovoljnije. Pokušat ćemo mu ljubavlju i pažnjom nadomjestimo divljinu u kojoj je započeo život", rekao je Vujičić.

On je dodao da su mu kupci iz Srbije već nudili 200 eura za malog vuka, ali je istaknuo da nema tih para za koje bi prodao svog ljubimca.

Vlasnik neobičnog ulova kaže da malog vuka hrani mesom, te dodaje da će narednih dana konzultirati inspektora za zaštitu životinja o njegovim pravima i na koji način može zadržati ovu životinju.

Bez obzira na sva pravila, kaže Vujičić, mali vuk može biti samo kod njega ili u prirodi, te da trećeg rješenja nema.

Susjedi kažu da se primijeti da maloj životinji godi velika pažnja koju joj poklanja gazda, kao i cijelo naselje Polica, te da zasigurno neće zadugo poželjeti da pobjegne u svoje stanište