Ljetna vjenčanja – sve su popularnije svadbe na otvorenom

Stiglo je ljeto, a s njim i sezona vjenčanja. Ovo je godišnje doba u kojem mladenci najčešće planiraju svadbenu svečanost, jer su tada i mogućnosti gdje ju održati daleko brojnije nego u hladnijim mjesecima. Još ako se odlučite vjenčati u kojem od jadranskih gradova ili otoka , prekrasan ambijent i pogled na more jamče nezaboravan doživljaj. Ljeto osim toga pruža i znatno veći izbor svježeg cvijeća za dekoraciju, te voća, morskih plodova i ostalih slastica kojima ćete počastiti svoje goste. Lijepo vrijeme idealno je i ako ste planirali vjenčanje u prirodi, na kakvom seoskom ili turističkom gospodarstvu.

Jedinstvene lokacije za sudbonosno „da“

Za vjenčanje na otvorenom najbolje je potražiti uslugu agencija koje nude razne dekorativne šatore. Uz njih možete tražiti i dodatne sadržaje, ukrase, primjerice baldahine, postavljanje plesnog podija, pozornice, svjetlosne efekte. Da bi vjenčanje bilo još svečanije i posebnije, agencije u ponudi imaju brojne lokacije, poput vjenčanja na jedrenjaku, na dubrovačkim zidinama, na otocima  ili uz rijeku. Sve je više onih koji požele sudbonosno "da" izreći izvan službenih prostorija matičnog ureda, te u bračnu luku uploviti na neubičajenim, atraktivnim, egzotičnim mjestima. Tamo dakako moraju dovesti i matičara, čiji se dolazak dodatno plaća, ovisno o tome koliko je mjesto vjenčanja udaljeno od matičnoga ureda. Mladenci trebaju voditi računa da pravodobno  rezerviraju termin, a to često znači i mjesecima unaprijed. Ako je vjenčanje na otvorenom, nije zanemariva ni vremenska prognoza. 

Daleko od gradske vreve

Ako volite mirnije lokacije, dovoljno udaljene od gradske vreve, gdje se spajaju tradicija i prirodne ljepote, onda razmislite o vjenčanju u selu u unutrašnjosti Istre, ili pak na kojem domaćinstvu Hrvatskoga Zagorja. Konjički klub Trajbar Team u Zaprešiću mjesto je za vjenčanje na travnjaku u prirodnom ambijentu okruženom zelenilom uz pjev ptica i u jedinstvenom ugođaju.Vjenčanje može biti u kapelici sv.Josipa koja se nalazi u kompleksu Novih dvora. Svečana večera može biti u dvorani ili pod šatorom.

Vjenčanja organizira i Golf&country club Zagreb gdje se može održati obred vjenčanja na travnjaku, s bijelim stolcima za uzvanike. Ponuda  uključuje  kapacitet od 40 stolica, coctail dobrodošlice prije obreda vjenčanja i pjenušac zdravica nakon obreda, za 10 tisuća kuna. Svadbena proslava može se organizirati i na terasi kluba.Ponuda od 35 tisuća kuna uključuje  najam terase i restorana, 4 šatorčića, 80 banketnih stolova i stolica s presvlakama.

Uvijek je atraktivan  Rovinj i njegov Crveni otok za mladence. Hotel Istra, sa četiri zvjezdice smješten je na otoku Sv. Andrije, udaljenom od Rovinja  10 minuta vožnje brodom. Čarobno i nezaboravno, tako se opisuje čin vjenčanja u nadaleko poznatom dvorcu obitelji Hutterott.

Zašto se ne bi vjenčali pod Velikim slapom Plitvičkih jezera? Nacionalni park nudi mladencima organizaciju vjenčanja, prirodne lokacije, kompletan program posjeta Parku za uzvanike svadbene svečanosti. Prije rata su vjenčanja pod najvećim plitvičkim slapom bila svjetska atrakcija,  jer su se pod slapom najviše vjenčavali stranci.Vjenčati se možete i u Rastokama, poznatom vodeničarskom naselju u Slunju.

Vjenčanica i frizura za vruće ljeto

Ako ste pred matičara odlučili stati upravo u ljetnim mjesecima, vodite računa da vjenčanu haljinu, frizuru i šminku prilagodite visokim temperaturama. Haljina bi trebala biti lagana, od materijala u kojima se nećete osjećati zagušeni vrućinom, svila je pravi izbor, a i odlično pristaje. Kad je riječ o frizuri, mladenki će zasigurno biti lakše s podignutom kosom, pa je punđa idealna za ljetna vjenčanja. Šminka mora biti kvalitetna, ne koristite teške pudere zbog kojih će vam se lice kupati u znoju, a nisu preporučljiva ni kremasta sjenila koja se na vrućini tope .


(M.G.)

zena.hr