Lažna dojava o bombi podmetnutoj u hotelu "Drina": Bivšoj djevojci htio pokvariti svadbu

Dojava o eksplozivnoj napravi postavljenoj u svadbenom salonu bijeljinskog hotela "Drina" prekinula je svadbu preksinoć oko 23 sata. 

Nasreću, radilo se o lažnoj dojavi, a prema nezvaničnim saznanjima, sve je djelo bivšeg, nesuđenog supruga ili nekoga bliskog njemu. S druge strane, spominje se i mogućnost da je poziv uputio neko kome smeta glasna glazba koja se vikendom čuje iz hotela "Drina". No, nakon jednosatnog prekida, slavlje je nastavljeno, a policija za sada ne navodi je li otkriven počinitelj.

Dežurni operativni Centra javne sigurnosti Bijeljina potvrdio je da je za sada nepoznata osoba javila policiji telefonom da je eksplozivna naprava postavljena te da će biti aktivirana. 

- Postupili smo prema ustaljenoj proceduri i na lice mjesta stigle su naše patrole te kola Hitne pomoći. Svi gosti su evakuirani, a specijalni tim pretražio je hotel i nije pronašao eksplozivnu napravu, te je slavlje nastavljeno. Radi se na identifikaciji osobe koja je uputila telefonski poziv, ali za sada ne možemo dati više detalja - kazao je dežurni u bijeljinskoj policiji.

Neobična ponoćna scena ispred hotela pored kojeg je radilište, jer se u okolnim ulicama gradi kanalizaciona mreža, privukla je pažnju noćnih prolaznika. Evakuirani su svi gosti na slavlju, među kojima i djeca te osoblje i drugi gosti hotela, koji su morali sačekati da policija završi svoj posao.

Dnevni avaz