Uskoro počinje deseto bugojansko lutkarsko bijenale

kultura, natjecanje, kazališta , Lutkarksko kazalište Mostar, Bugojno, Izložba
Deseto bugojansko lutkarsko bijenale bit će održano u tome gradu od 9. do 13. rujna, u organizaciji Kulturno-sportskog centra Bugojno.

U natjecateljskom dijelu Bijenala bit će prikazane predstave Kazališta mladih iz Novog Sada (Zatvorenik i Šestoprsti), Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka (Nezaboravak), Mini teatra Ljubljana (Korenčov palček), Teatra za djecu i mlade Skoplje (Tobi), Lutkarskog kazališta Mostar (Zmaj i princeze) i Dječjeg kazališta Republike Srpske iz Banja Luke (Mačak u čizmama).

Također, u okviru pratećeg programa u planu su brojni sadržaji, među kojima su radionice o temi: ”Manipulacija lutkom i analiziranje njenih mogućnosti”, koje će voditi Maja Lučić-Vuković.

Bit će otvorena izložba “Maske” Salihe Hajrić, a Dječje kazalište “Eko-Art” iz Bugojna odigrat će predstavu “Žabac i stranac”.

Uz okrugle stolove nakon natjrcateljskih predstava i okrugli sto "Bijenale jučer, danas, sutra...", u planu su gostovanja članova Umjetničke akademije iz Osijeka, Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Akademije umjetnosti Banja Luka.
 
(fena)