U Mostar iz Osijeka stiže predstava za djecu

Bračne muke iz vizure ruke

U Lutkarskom kazalištu Mostar u utorak 13.9.2022. gostovat će glumački ansambl Akademije za umjetnost i kulturu Osijek sa svojom predstavom 'Bračne muke iz vizure ruke'.

Predstava će na programu biti od 18 sati.

Priča je to o ljubavi i svađi, o tvrdoglavosti i kompromisu, o nedaćama i radostima braka ispričana kroz ruke. Lijeva i desna, naizgled neovisne jedna o drugoj, svoj puni potencijal ostvaruju tek kada su zajedno u paru. Brak sam po sebi nije nužno lijep, niti ružan, već o nama ovisni koliko se želimo žrtvovati i uložiti u njega. 

Predstava je prilagođena za djecu od 10 godina. U predstavi igra Toni Leaković.

Inače, ovo će biti prva od mnogih gostujućih predstava koje će u narednom razdoblju dodatno obogatiti program Lutkarskog kazališta Mostar, a povodom jubilarne 70. obljetnice Lutarskog kazališta Mostar.

Riječ je o Reviji lutarskih kazališta koja će se održavati od 13.9. pa sve do konca mjeseca listopada, a u tom razdoblju publika će imati priliku pogledati predstave Akademije za umjetnost i kulturu Osijek, Gradskog kazališta lutaka Split, Kazališta lutaka Zadar, Pozorišta mladih Sarajevo, Dječjeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke i Zagrebačkog kazališta lutaka.