TDK2018 – Najava događanja u sljedećem tjednu

Troplet, Tropletovi dani kulture
U prošli petak je završen nagradni natječaj za izbor najbolje neobjavljene fotografije s temom OBITELJ - SUSRET GENERACIJA. Pristigao je veliki broj fotografija i sada prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od priznatih majstora fotografije bira najbolje uratke. Kao što je rečeno u natječaju, povjerenstvo će odabrati dvadeset najboljih fotografija koje će biti urađene u velikom formatu i izložene sudu javnosti u galeriji Hrvatskog doma H. S. Kosača u Mostaru. Otvaranje izložbe će biti priređeno u četvrtak, 8. studenoga u 19 sati. Na otvaranju izložbe, uz prigodan program, sponzor natječaja, tvrtka ZK office iz Mostara, će dodijeliti vrijedne nagrade za tri najuspjelije fotografije.

Kao i svake godine, HKZ Troplet je za sv. Josipa raspisao nagradni natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad za 2018. godinu s temom „Živjeti u svijetu slobode" za osnovne škole te „Bitno je očima nevidljivo" za srednjoškolce. Od velikog broja prispjelih radova, prosudbeno povjerenstvo je odabralo najuspjelije koji će biti objavljeni u Zborniku. Također, po pet najboljih autora u obje kategorije (osnovna i srednja škola) će dobiti pohvalnice a tri najbolja i novčane nagrade. Kako je najbolji autor-učenik srednje škole iz Žepča, predstavljanje Zbornika i dodjela pohvalnica i nagrada će ove godine biti organizirana u Žepču, u suradnji s gimnazijom Katoličkog školskog centra "Don Bosco", u petak, 9. studenoga u 19 sati.

U sklopu Tropletovih dana kulture HKZ TROPLET i ove godine organizira besplatnu jednodnevnu edukaciju: Odgovorno roditeljstvo i prirodno planiranje obitelji. Pozivamo bračne parove, zaručnike, djevojke i mladiće da upoznaju BILLINGSOVU OVULACIJSKU METODU kao i sve dobrobiti PRIRODNOG PLANIRANJA OBITELJI na besplatnoj jednodnevnoj edukaciji koja će se održati u subotu 10. studenoga u Caritasovom upravnom centru u Mostaru, Zagrebačka 5a (zgrada do hrvatskoga konzulata).

U nedjelju, 11. studenoga u 19 sati u mostarskoj katedrali, poslije večernje svete mise, održat će se koncert duhovne glazbe. Sudjelovat će vokalno instrumentalni sastavi i bendovi mladih iz hercegovačkih župa, koji će zajednički uz vodstvo katedralnog benda pjevati i pod sv. misom. Na ovaj način želimo poticati kreativnost i omogućiti našim mladima iskazati darovitost na području duhovnog glazbenog stvaralaštva, poticati ih i ohrabrivati u daljnjem radu, te zajednički, pjesmom slaviti Boga.

Detaljnije informacije o ovim događanjima će biti objavljene na našoj stranici www.troplet.ba. Pozivamo sve dobre ljude da nam se pridruže i uključe u ove aktivnosti!