Snimanje dokumentarnog filma Svetište Gospe Aljmaške

Riječ je o zajedničkom projektu Udruge dr. Ante Starčević- Tovarnik čiji je predsjednik Antun Ivanković i Župe Pohođenja BDM čiji je župnik vlč. Anto Markić ujedno i upravitelj svetišta, koji je izrazio radost što na ovaj način nastojimo promicati vrijednosti kršćanske vjere i pobožnosti.

 

U svrhu snimanja gore navedenog filma udruga koja je producent filma angažirala je poznatog redatelja HRT-a Branka Ištvančića dok scenariji je povjeren književnici Nevenki Nekić. Želja nam je kroz film ispričati priču o marijanskom svetištu i pokazati bogatstvo kulturne i povijesne baštine Slavonije s osvrtom na povijest svetišta u Aljmašu. Tovarnička  udruga već je snimila dva dokumentarna filma – jedan je posvećen mučeniku vlč. Ivanu Buriku jedinom svećeniku ubijenom u Domovinskom ratu, a drugi film je Draga Gospa Ilačka koji govori o marijanskom svetištu u Ilači.

 Za projekt snimanja filma odobrenje i potporu dala je Đakovačko – osječka nadbiskupija, nadamo se pomoći županija Osječko – baranjske,  grada Osijeka te pojedini tvrtki.

 

 

 

                                                              Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik

 

                                                               Antun Ivanković, predsjednik