FOTO  Sarajevo: Promocija knjiga Žane Alpeza i Daniele Škegro

Daniela Skegro promocija knjige
...U utorak, 8. svibnja u 18.00h Obala Kulina bana 39 (IMIC - Mreža za izgradnju mira)

Poziv na promociju knjiga Žane Alpeza "Izopačeno Čovječanstvo" i knjiga Daniele Škegro  "Ja sam taoc svojih zelja" (citati, misli, izreke)

Više o autoricama:

Žana Alpeza je iz mjesta Ledinac, Grude. Dobitnica je nagrade za najbolju biznis ideju u 2012. godini odInterventnog fonda za žensko poduzetništvo BiH, te dobitnica je nagrade za filantropiju za 2014. i 2015 kao jedina žena u Hercegovini od The Balkan Trust for Democracy, EU, i Catalyst Foundation.
2013. godine je osnovala socijalno poduzetništvo u Zapadnohercegovačkoj županiji. Predsjednica je udruge "Pravi Put" od 2015. godine, i radi na segmentima edukacija, podrške, umrežavanja. Udruga radi na području čitave BiH, te s europskim državama kao što su Švicarska, Srbija, Makedonija, Hrvatska, itd. kroz razne projekte za mlade, za poslodavce, osobe s invaliditetom, i slično. Udruga je u zadnje tri godine organizirala više desetaka konferencija, seminara, radionica i okruglih stolova u BiH. Ideje i projekti su podržani od Švicarske I-Platforme, Vlade Republike Hrvatske, Austrije, itd.
Mentorica je u Razvojnoj agenciji Zapadnohercegovačke županije "Herag" na području strategija i planiranja tržišta.
Zadnje dvije godine piše kolumne za web portale u Srbiji, Hrvatskoj i BiH.

Daniela Škegro rođena je u Mostaru. Kantautorica, pjevačica, književnica i spisateljica. Višestruko nagrađivana na Međunarodnim festivalima zabavne glazbe. Dobitnica Grand Prix-a na Međunarodnom festivalu poezije. Autorica prve navijačke himne
malonogometne reprezentacije Hrvatske. Neki od njenih citata su objavljeni u Balkanskom zborniku. Kolumne su objavljivane na mnogim portalima regiona i Njemačke.

 

Izdala je 3 knjige:
- Ja sam taoc svojih želja
- Samo žena
- Moja Hercegovina


Finalistica je Večernjakove domovnice 2018 godine u kategoriji pjevačice, gdje se birao najpopularniji Hrvat izvan Hrvatske (uključujući Austriju, Njemačku, Švicarsku...).