Prva repriza 'Što te nema' u petak u NPM-u

Narodno pozorište Mostar

Nakon rasprodane premijerne izvedbe, prva repriza predstave "Što te nema..." autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, bit će odigrana na Velikoj sceni NPM-a u petak 25. listopada sa početkom u 20 sati.

Ovo je prva koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske, dok je izvršni producent Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ gradski odbor Mostar.

Sevdah drama "Što te nema ... " po prvi put u povijesti postavlja na „daske koje život znače“ priču o životu poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, o njegovoj nesretnoj ljubavi sa Ankom Tomlinović, ali o i tadašnjem Mostaru. Predstavu karakterizira izvrsna glumačka postava tri pozorišne kuće, kostimi karakteristični za period u kojem se radnja odvija, te sevdah koji se prožima kroz cijelu predstavu i podsjeća nas na duh vremena u kojem je Šantić živio.

U predstavi igraju: Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić (NPRS Banja Luka); Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Ajla Hamzić i Vedran Vilogorac (NP Mostar); Ivan Skoko (HNK Mostar) te Elmedin Balalić Titi, Aleksa Krulj / Dino Spahić i Aljoša Golo / Igor Buhovac.

Scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan, a kostimografiju Ivana Ristić.

Cijena ulaznice za prvu reprizu iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.