FOTO  Priča o Marinu je priča o Mostaru i Hercegovini

Marin Topić, OBN, Marin Topić, Mostar, Marin Topić, ATV, Marin Topić, Marin Topić, slagalica, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, slikar, Izložba, Izložba slika, Marin Topić, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, naša tv

Marin nije samo „naš" veliki umjetnik već puno šire, a priča o njemu je priča o Mostaru i Hercegovini koje on voli više od svega.

Rođen je 1957 godine u Mostaru, i skoro sav svoj umjetnički opus posvećuje svom rodnom gradu i Hercegovini. Teško je sada u jednom tekstu napisati i opisati sva Marinova remek djela, ali dovoljno je pogledati bilo koju od njegovih slika i tada ćete vidjeti svu njegovu umjetničku veličinu.

Često puta za neku od njegovih slika napišem i kažem da je to njegovo najbolje djelo, a onda me Marin iznenadi i demantira jer naslika nešto još puno bolje. Kada čovjek radi nešto što voli, a Marin voli slikati, i kada su njegove slike genijanlne onda s pravom mogu reći da je Marin genije čija djela ostavljaju neizbrisiv pečat u kulturi Mostara, Hercegovine, a i puno šire od toga.

Marin u biti svojim slikama pomjera granice u umjetnosti i svakom svojom novom slikom pomjera ljestvicu za koji stupanj više. Marinove slike ne šute, one govore i pričaju priče o Mostaru i Hercegovini. Kada pogledate njegove šipke morate poželjeti probati to voće, a kamenje u Neretvi tjeraju Vas na kupanje i uživanje i nebesko plavoj ljepotici Hercegovine.

Da je Marin umjetnik svjetskog glasa i slave kazuje nam podatak da je izlagao u Pforzheimu, Karlsruheu i Dusseldorfu, te u San Franciscu i Los Angelesu.

Zemlja Humska naziv je Marinove zadnje velike monografske izložbe koja je oduševila preko 100.000 ljudi prvo u Mostaru, a zatim i u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Podgorici i Sarajevu.

Da, priča o Marinu je iskrena priča o Mostaru i Hercegovini, Zemlji Humskoj koja živi i koja se nastavlja.

HERCEGOVINA.info