Prerana smrt glumice šokirala je mnoge, a ono što je uslijedilo lomi srca i najhladnijima

prerana smrt, glumica, sonja savić

Da ju nije zadesila tragična sudbina na današnji dan glumica Sonja Savić proslavila bi 58. rođendan. Sonja je bila jedna od najljepših i najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije, a glumom se počela baviti sa 16 godina.

Tijekom karijere odigrala je više od 50 filmskih uloga među kojima su i one u filmovima "Život je lep" za koji je nagrađena na filmskom festivalu u Veneciji, "Balkanski špijun", "Mi nismo anđeli" i brojni drugi... Poznata je i po ulozi u popularnoj TV seriji 'Vratit će se rode' u kojoj je odigrala lik Darinke.

Publika ju je obožavala pa ni ne čudi što je njezina tragična sudbina mnoge zavila u crno. Sonje je pronađena mrtva u stanu svojih roditelja 23. rujna 2008. godine u 47. godini života. Obdukcija je pokazala da je nesretna glumica preminula od predoziranja heroinom. Njezinu smrt prijavio je njezin tadašnji partner koji je s njom bio u stanu, a unatoč brzoj reakciji hitne pomoći glumici nije bilo spasa. Djelatnike hitne pomoći navodno je šokirao je prizor koji su zatekli u stanu koji je bio u potpunom kaosu. Na podu su pronađene šprice pomoću kojih su se glumica i njezin partner drogirali, a osim jednog madraca na podu u stanu nije bilo nikakvog namještaja.

Posljednjih godina života Savić se povukla u sebe i sve se manje bavila glumom. Navodno je patila za svojom generacijom i članovima kultne rock grupe EKV. Često je smatrala da je zanemarena i nedovoljno shvaćena na srpskoj sceni.

U jednom od posljednjih intervjua prije smrti koji je dala za emisiju Balkanskom ulicom rekla je da je njezin ideal kratka i vesela smrt budući da joj je život izgubio smisao jer nije osnovala obitelj i produžila svoju lozu. Nesretna glumica pokopana je u rodnom selu svog oca 25. rujna 2008. godine, a na sprovodu nije bio nitko od njezinih kolega. Unatoč tome što je svojim ulogama zadužila jugoslavensku kinematografiju otišla je sama i zaboravljena.

https://www.youtube.com/watch?v=XsbhqWuUL2c