FOTO  Predstavljene knjige dr. Marka Josipovica

Organizatori su bili Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu i Hrvatsko kulturno društvo Napredak. Djelo Volim ljude je spomena na mons. Marka Josipovića, koji su priredili Božo Odobašić, Franjo Topić i Tomislav Jozić, a Philosophia perennis (Vječna filozofija), izabrana djela iz filozofije kojom se bavio Josipović.

Na predstavljanju je nazočio velik broja Josipovićevih prijatelja iz vjerskoga, kulturnog i znanstvenog života.

Kao uvod predstavljanju ovih djela svoj glazbeni doprinos su dale i Napretkove stipendistice, Mate Pišković, Anamarija Marić i irena Nikić, izvedbom dviju klasičnih kompozicija.

O knjigama su govorili: dr. Tomislav Jozić, dr. Mile Babić, dr. Stjepan Radić, mr. Ivica Mršo, dr. Željko Pavić. Moderator je bio dr. Darko Tomašević.

Predstavljanje ovih knjiga je spomen na mons. Marka Josipovića. Knjiga  Volim ljude svjedoči o  kratkom životu i smrti Josipovića, a Philosophia perennis je izbor iz Josipovićevih  filozofskih radova.

Mons. dr. Marko Josipović je obavljao razne službe u Vrhbosanskoj nadbiskupiji te bio dugogodišnji profesor, jedno vrijeme i dekan Vrhbosanske katoličke teologije, odnosno Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, član Nadbiskupskog ordinarijata i Stolnog kaptola vrhbosanskog, rektor Katedrale itd.