Predstavljanje knjige Slom lažnog proroštva Gorana Marića

Predstavljanje knjige Slom lažnog proroštva Gorana Marića
...Slom lažnog proroštva". Iznenađujuće veliki broj ljudi odazvao se promociji knjige čovjeka koji definitivno zaslužuje više pažnje u hrvatskim medijima.

Usudio bi se reći da je Goran Marić trn u oku mnogima koji su postavljali temelje za lošu gospodarsku sliku Hrvatske, samim time i cjelokupne regije.

Sama struktura gostiju bila je više nego i zanimljiva. Od predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, gradonačelnika Milana Bandića, šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa, generala Krstičevića i Markača, akademika Ivana Aralice,pjevača MatE Bulića, glumca Slavena Knezovića i jednog od vođa prosvjeda u Savskoj 66 Đuru Glogoškog. Naravno, tražilo se mjesto više.

Recenzenti ove knjige, kao i obično vrhunski su predstavili svaki red ove knjige koja opasno ljulja gospodarsko more ili bolje rečeno močvaru kredita, dugova i kamata. Nino Raspudić tvrdi da je ovo bacanje rukavice u lice određenim osobama hrvatske politike koja još uvijek nisu dala odgovor na mnoga pitanja i poteze u svojoj vladavini. Tu su još bili i dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Tonči Matulić, koji je dao određenu moralnu poruku i sadržaj ovom predstavljanju. Najbolja izjava pripada Dragi Jakovčeviću koji je na kraju svoga izlaganja izjavio: „Goran Marić je odbio izvješće Hrvatske narodne banke prvi put u povijesti." Rečenica koja dovoljno govori o veličini samog autora. Tu su bili i Ivan Lovrinović, te Mihovil Bogoslav Matković.

Goran Marić, skromni, ali opet veliki čovjek, majstor svoga zanata, pokazao je svoje zube. Knjiga oštro napada, usudio bih se reći i uznemiruje u određenim segmentima. Ovdje je hrvatsko sivilo dobilo boju; ovdje se mnogima briše upitnik i zaborav. Ovdje svatko ima svoj početak i kraj. Mnogi će kao i uvijek prešutjeti ovu knjigu, ali sve mi se čini iz straha, a ne iz starog balkanskog običaja koji nalaže da ovdje narod stvarno slabo pamti. Istina, narod možda da, ali Goran Marić definitivno ne !

Nikola Vranjković