Otvorenje Hrvatskog proljeća Središnje Bosne

Radi se o kulturnom projektu Mladeži HDZ BIH, ŽO ŽSB, pokrenutom prošle godine, koji za cilj ima promociju kulture, tradicije i običaja Hrvata Središnje Bosne. Projekt traje do kraja travnja i podrazumijeva 13 događaja raspoređenih po svim općinama županije, te ove godine i u Žepču.
Na otvaranju možete prisustvovati scenskom čitanju svjetski poznate dokumentarne drame „7", koju će izvesti naših sedam uspješnih dama: Lidija Bradara, Marina Pendeš, Ljiljana Lovrić, Ana Popović, Branka Praljak, Zdenka Džambas i Ivanka Mađar Šimić.

Dan poslije, 22. ožujka, u 20:00 sati, u Napretkovoj dvorani u Kreševu, nastupit će Hrvatsko narodno kazalište Mostar, s predstavom Kajališni sat.
Komedija 'Kajališni sat' napravljena je prema poznatoj drami 'Kazališni sat' Jasena Boke koju je Hrvatsko narodno kazalište Mostar premijerno izvelo prije gotovo 17 godina.

Dok je 'Kazališni sat' jedan veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, predstava 'Kajališni sat' s podnaslovom 'Biti ili ne biti', progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji. Svi koji rade, a ne znaju kad će biti plaćeni za svoj rad, prepoznat će se u ovoj zabavnoj priči.

U predstavi igraju: Sanda Krgo-Soldo, Robert Pehar, Dragan Šuvak, Jelena Kordić i Velimir Pšeničnik-Njirić.

Ulaz na sve događaje je besplatan.