Otvorena izlozba fotografija Hercegovine u Pragu

Izložba, prag, Hercegovina

...a u organizaciji Udruženja Luka Prag, i u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Hercegovina, REDAH, otvorena u galeriji restorana Luka Lu u Pragu.

Dio od pedesetak izloženih fotografija pejzaža, spomenika kulture, narodnih nošnji i prizora iz svakodnevnog života u hercegovačkim selima, ranije su objavljeni u promotivim turističkim publikacijama Regionalne agencije za razvoj Hercegovine – REDAH, Gastro i Ruralna Hercegovina. Autori fotografija su Tihomir Crnjac, T.Bubalo, Goran Grubešić, Tomislav Miličević, fra Franjo Mabić. Otvarajući izložbu, veleposlanica BiH u Pragu se zahvalila članovima bh.dijaspore Vesi Doremu, vlasniku galerije i restorana Luka Lu, Mirku Jeličiću, biznismenu te Aliji Avdibegoviću, vlasniku tvrtke Tron iz Teplica na njihovoj spremnosti da financijski podrže organiziranje događaja koji promoviraju prirodne ljepote, gastronomiju i kulturnu raznolikost Bosne i Hercegovine, kao i gostu iz Hercegovine Željku Nakiću, vlasniku vinarije Čitluk, koji je, ovim povodom, došao u Prag.

Prije otvaranje izložbe, održana je degustacija vina Vinarije Čitluk, među kojima je Žilavka, Blatina, Kameno vino, Trnjak, kao i promocija hercegovačke gastronomije. Šefica kuhinje restorana Romanca iz Mostara će i naredna dva dana pripremati hercegovačke specijalitete u restoranu Luka Lu. Promocija hercegovačke gastronomije i vina u Pragu traje od 3. do 6. prsinca, a izložba će biti otvorena mjesec dana.