Održana 12. Smotra folklora Kamena ljepotica Grude 2019.

folklor

Dvanaesta Smotra folklora “Kamena ljepotica” održana je u subotu u Boćarskom domu “Biberon” u Grudama u organizaciji članova HKUD “Sveta Kata” Grude.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, a Božji blagoslov na sve prisutne udijelio je fra Stanko Pavlović, župnik župe Grude.

Nakon toga predsjednik HKUD sv. Kata Grude uručio je zahvalnicu ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, gospođi Ružici Mikulić, zbog nesebične pomoći oko organiziranja ovogodišnje Kamene ljepotice.

Nastupilo je šest skupina koje su kroz pjesmu i ples prikazale dio bogatstva i ljepotefolklorne tradicije svoga kraja.

Na pozornici su prvi nastupili domaćini, HKUD “Sv. Kata” iz Gruda, koji su se predstavili pjesmama i plesovima zapadne Hercegovine uz pratnju ženske i muške gange. Nakon njih uslijedili su nastupi Udruge za sindrom Down iz Splita, KUD Stari Hrast 2000. iz Novog Travnika, Folklorni ansambl Dr. Ante Starčević iz Gospića, KUD Šokica Slobodnica iz Slavonskog Broda i HKUD Domanovići iz Domanovića.

Nakon službenog dijela programa uslijedila je večera za sve sudionike i druženje uz ples i pjesmu do kasnih večernjih sati, prenose Grude Online.