FOTO  Održan svečani Napretkov koncert u franjevačkoj kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru

Napretkov koncert, franjevačka crkva petra i pavla
Uz pratnju tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca i pod ravnanjem Davora Markote, nastupili su vrhunski solisti Vedrana Šimić, sopranistica, Monija Jarak - Mikulić, mezzosopran, Karlo Miličević bariton te župni zbor svete Cecilije. Stihove uz pratnju govorio je tajnik HKD Napredak glavne podružnice Mostar Ivan Vrljić.
Na programu je bilo 15 izvedbi, Trisch-trasch polka - , Kyrie eleison - Vedrana Šimić, sopran, Svim na zemlji - Vedrana Šimić, sopran, O Betleme - Vedrana Šimić, sopran, Veselje ti navješćujem - Vedrana Šimić, sopran, Radujte se narodi - Zbor sv. Cecilije, Adeste fidelis - Karlo Milićević, bariton, U to vrijeme godišta - Karlo Milićević, bariton, Preveliku radost - Karlo Milićević, bariton, Veseli se majko Božja - zbor sv. Cecilije, Tiha noć - Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, Čestit svijetu - Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, O Holy night - Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, Rodio se Bog i čovjek - Monija Jarak Mikulić i Karlo Milićević i Narodi nam se, a publika koja je ispunila kapelu Franjevačke crkve sv. Petra i Pavla, dugotrajnim i toplim pljeskom nagradila je svaku izvedbu.
Članica Upravnog odbora HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Monija Jarak Mikulić naglasila je kako je prigodno vrijeme darivanja i radosti te je stoga HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar darovao Mostaru jedan prelijep koncert.
-Ovo je prvi put da organiziramo, nadam se da će idućih godina prerasti u tradicionalne koncerte-rekla je Monija Jarak Mikulić te iskazala radost da su posjetitelji u ovolikom broju došli na koncert i uživati u božićnim pjesama te izrazila nadu da su u ovo hladno doba utoplili njihova srca.
Dopredsjednik HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka, istaknuo je kako su te tradicionalne pjesme pisane s radošću i dolaze ravno iz srca.
- Pjevaju se u našem narodu božićne pjesme, a svaka od njih svjedoči da je u svakom blagdanskom božićnom običaju ugrađena duhovna dimenzija. Božić slave i oni koji ne poznaju njegovo teološko i vjerničko značenje, a time i ne slute da je to najveći dar što ga je Bog učinio čovjeku kad je odlučio roditi se kao ljudsko dijete. Božićno je vrijeme, vrijeme posebne radosti i milosti, stoga je Glavna podružnica HKD Napredak Mostar odlučila darovati ljubiteljima glazbe i božićnih pjesama jedan ovakav koncert - poručio je Landeka.
HKD Napredak Glavna podružnica Mostar izrazila je riječi zahvale pojedincima i institucijama koje su pomogli u organizaciji Napretkovog svečanog božićnog koncerta, od Vlade Hercegovačko neretvanske županije i njezina predsjednika dr. Nevenka Hercega, Grada Mostara, kompanije Meggle iz Posušja, koja je svakog posjetitelja koncerta darovala prigodnim božićnim poklonom, poduzeću Messer i Energy Commercu, napose Središnjoj upravi HKD Napredak u Sarajevu, poduzeću za grafički dizajn Objektiv, tiskari Fram Ziral, župniku fra Boži Miliću i medijima.
U ime Središnje uprave HKD Napredak koncertu je bila nazočna članica Ivana Barišić.