Odlične reakcije publike na predstavu "Huzur"

Predstava "Huzur"
Facebook/NPM

Premjerna izvedba predstave "Huzur" autorice Martine Mlinarević Sopte održana je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, u režiji slovenske redateljice Alme Lapajne.

Kako bi tekst bio prilagođen kazališnoj izvedbi, za dramaturgiju teksta zadužen je vanjski suradnik NPM-a u Mostaru Adnan Lugonić, dok glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Amela Kreso, Jasmin Krpo i Vedran Vilogorac.

Kako su rekli iz pozorišta tražila karta više, a reakcije publike su sjajne te su glumci nagrađeni dugotrajnim aplauzom.

„Ovo je jedna od onih predstava koje se rade iz ljubavi i iz potrebe da se ispriča priča, i upravo u tome leži njen potencijal. Drago mi je da smo dobili predstavu koja u umjetničkom, estetskom i sadržajnom smislu čini veliki iskorak naprijed u našem repertoaru. Također, za pozorišni život grada Mostar prava je sreća dobiti redateljicu kakva je Alma Lapajne i ne dvojim da je njena estetika pravo bogatstvo, ali i osvježenje u kulturnom životu grada.“ kazao je nakon odigrane predstave direktor Narodnog Pozorišta u Mostaru, Almir Mujkanović.

Više informacija i detalja s večerašnje premijere pogledajte na web stranici: www.npm.ba.

Slijedeća izvedba ove predstave biti će u petak,14. veljače. Cijena ulaznice za reprize iznosi 10 KM sa popustomom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM. Ulaznice u prodaji na blagajni NPM-a od 9:00 do 14:00 sati te poslijepodne od 18 do 20 sati.