Nezaboravno predstavljanje novog romana 'Grad bez ptica'

roman, likovi iz knjige, Grad bez ptica, anita martinac

Nezaboravni scenski prikaz novog romana Grad bez ptica, književnice Anite Martinac ne samo da je probudio duhove Mostara, nego je i izazvao lavinu emocija.

U prepunoj dvorani Galerije kraljica Katarina sa dvije scene u tami i svjetlu dočarano je vrijeme kroz raskošni pripovjedački dar, kojim književnica oživljava prošlost i progovara o temama kojih se mnogi danas ustručavaju glasno izreći.

roman,likovi iz knjige,Grad bez ptica,anita martinac

Tina Laco, Ivan Volić, Ilija Puljić, David Vasilj, Ružica Josipović i sama književnica Anita Martinac svojim su glasovima oživjeli likove iz romana, koji su svi pisani u prvom licu što ovo književno djelo čini neobičnim na jedan poseban način. Nakon prvog djela programa koji je vjerodostojno prikazalo scene prošlosti, u drugom djelu programa uz modeliranje izvrsne Tine Laco na čajanki s književnicom imali smo prigodu čuti kako je djelo nastajalo i tko su likovi koji se spominju u romanu. 

Anita Martinac nakon niza uspješnih romana ''Medaljon'', ''Posljednji'' i ''Od Franje do Franje'', brojnih zbirki poezije, te zbirke novele ''Život nema naslova'' i bajke ''Kako je Pjev naučio raditi'', također objavljene u ovog godini, u svojoj dvadesetpetoj obljetnici književnog stvaralaštva čitateljima je ponovo priredila do sada neviđen ugođaj i nezaboravno predstavljanje novog proznog djela. Po riječima književnih kritičara književnica Anita Martinac obogatila je hrvatsku književnost, te kao virtuozica pisanih riječi više puta i nagrađivana za svoj rad, a svoju izvrsnost potvrdila je i ovom večeri.