Ne vidim te, Velverine - politički triler koji će vas odvesti u vremensku kapsulu Mostara

ne vidim te veleverine autorice Mirane Rogić

Objavljen je politički triler 'Ne vidim te, Velverine' s radnjom smještenom u Mostaru, u Bosni i Hercegovini autorice Mirane Rogić.

Mlada autorica iz Mostara gdje je završila preddiplomski studij hrvatskog jezika i književnosti i engleskog jezika i književnosti. 

ne vidim te veleverine autorice Mirane Rogić

Školovanje je nastavila u Zagrebu gdje je završila doplomski studij engleskog jezika i književnosti, smjer prevoditeljstvo.  Ne vidim te, Velverine odvest će vas u vremensku kapsulu Mostara, kakav je bio ranih dvijetisućitih godina. A kaotična politička scena Bosne i Hercegovine, doista je inspirativna, pa je tako bila i inspiracija za ovu književnicu.

''Radnja je isprepletena sudbinama likova koji žive u Vukovarskoj 35, zajedno s dva demona i jednim anđelom. Počevši s Milanom, koji se ne može oteti posljedicama ratnih zbivanja koje je prošao kao osamnaestogodišnjak; Helenom koja ne umije smiriti svoje anksiozne misli; dvadesetogodišnjom Enom koja pokušava pronaći svoj put; Varaždincem Tonijem koji promatra Mostar kroz kajkavsku prizmu, te mnogim drugima'', rekla je Rogić o svojoj knjizi.

Autorica posvećuje osebujan dio djela razrađivanju likova kroz koje približava čitatelju život u Mostaru uz mnogobrojne humoristične anegdote. ''Ne vidim te, Velverine, dotiče se trajnih egzistencijalnih tema te postavlja detaljna pitanja o postojanju Boga, padu anđela i demonskim utjecajima.

ne vidim te veleverine autorice Mirane Rogić

Čitajući ovaj roman, nećete biti uskraćeni za neizbježne komenatare o kaotičnoj bosanskohercegovačkoj političkoj sceni'', navodi. Imat ćete priliku zaroniti u vremensku kapsulu Mostara, kakav je bio ranih dvijetisućitih godina, kaže autorica, a moći ćete se uvjerava poistovjetiti se sa svakodnevnim patnjama običnoga čovjeka te biti potaknuti na promišljanja o religiji, ljubavi i duhovnom svijetu.

Mirana Rogić rođena je 24. veljače 1993. godine u Jablanici. Zbirku poezije Odricatelji duha objavila je 2011. godine u Mostaru pod nakladom Društva hrvatskih književnika. Kao diplomirana prevoditeljica radila je u prevoditeljskoj agenciji u Zagrebu, no životni putevi odveli su je u Dublin, a ubrzo nakon toga i u Amsterdam gdje trenutno živi i radi. 

Knjiga je dostpna na policama knjižare Ivo Andrić, a možete je unutar EU naručiti i online