NAJAVA Predstava „Eto nama Djeda Mraza“ nudi iznenađenja za najmlađe

predstava, Pozorište lutaka Mostar, djed mraz, Mostar

Predstava Pozorišta lutaka Mostar „Eto nama Djeda Mraza“ klasičan je novogodišnji igrokaz za djecu u kojem se prepliću živa igra glumaca i lutkarska animacija. Autor teksta i redatelj ove predstave je glumac i redatelj Nedžad Maksumić.

Troje glumaca u uvodnom dijelu predstave u interaktivnoj igri sa djecom veselo i duhovito čekaju najdražeg gosta, traže ga i u početku, ne pronalaze. Savladavajući sve prepreke i nesporazume, najzad uspijevaju. Jednostavan i predvidljiv rasplet logično završava pojavom djeci najželjenijeg lika ove predstave – Djeda Mraza, koji na kraju dijeli djeci novogodišnje darove.

U predstavi se pleše i pjevaju specijalno za ovu predstavu napravljeni novogodišnji songovi. Glumci animiraju lutke napravljene u najboljim lutkarskim radionicama Bugarske. Svi likovi u predstavi su djeci bliski i razumljivi, sa svojim manama i vrlinama. Sve podsjeća na dječiju igru i lepršava je priča o prijateljstvu i odanosti.

Trajanje predstave nije predugo, kako bi se i najmlađoj djeci omogućilo da zadrže pažnju. Bogato iskustvo kolektiva Pozorišta lutaka Mostar u radu na ovakvim projektima garantuje dobru zabavu za djecu i roditelje, te poučnu, lijepu i razigranu predstavu.

Rezervacije karata po cijeni od 5 KM možete izvršiti na telefon 036/552-625, Email: [email protected] ili porukom u inbox.

Hercegovina.info