FOTO  Mostarka prvi put održala samostalnu izložbu

Mostarka prvi put održala samostalnu izložbu
FENA

"Fragmenti srca" naziv je prve samostalne izložbe slika Sanele Kamerić Demirović koja je u utorak navečer otvorena u Centru za kulturu Mostar u okviru ciklusa "Trebao mi je neki novi početak".

Na izložbi su predstavljena 43 djela koje je autorica naslikala u posljednje tri godine, a na kojima su zastupljeni apstraktni i cvjetni motivi.

"Riječ je o izboru radova nastalih u zadnje tri godine, većinom rađenih tehnikom tečnog akrila, koja je vrlo zahtjevna ali i zabavna, zatim akrila na platnu i mix medija", kazala je autorica.

Istakla je kako se slikanjem bavi od djetinjstva te da od večerašnje izložbe očekuje lijepo druženje, ali i poticaj za dalji rad.

Kamerić Demirović rođena je 1969. godine u Mostaru. U rodnom gradu završila je Ekonomski fakultet, a u Bologni magistrirala na sveučilištu Alma Mater. Radi kao savjetnica za međunarodne odnose u mostarskoj Gradskoj upravi.

Ciklus izložbi "Trebao mi je neki novi početak" pilot je projekt kojim se daje prostor i vrijeme zaljubljenicima u slikarstvo, onima koji nisu profesionalci nego se slikarstvom bave iz hobija.

Kroz ovaj projekt mostarskoj publici predstavit će se osam slikara amatera, a "Fragmenti srca" su četvrta izložba u ciklusu.

Izložba će biti otvorena slijedećih deset dana.