Mostar: Večer hrvatskog folklora

Večer folklora, Večer hrvatskog folklora, Mostar

Koncertom će biti pokazan dio kulturne baštine, folklornih plesova i pjesama iz cijele Hrvatske te Hrvata iz BiH. Koncert izvode dva folklorna Društva iz Zagreba koja imaju dugogodišnje djelovanje i veliku ulogu na folklornoj sceni grada Zagreba, HKUD "PRIGOREC" Markuševec i KUD "PRIGORSKI ZDENEC" iz Vidovca te gosti iznenađenja.

„Kroz 90 minuta programa pokazat ćemo plesove iz svih plesnih regija Hrvatske i plesove iz Hercegovine, velika nam je čast da će nam se na koncertu pridružiti i KUD "Mokro" iz Širokog i KUD "SV. ANTE CIM" iz Mostara, kao domaćini koji će zajedno s nama sudjelovati u ovom bogatom kulturno umjetničkom programu", kazao je voditelj ansambala Ivan Mihovec.

Ovo je prvi u nizu koncerata u sklopu projekta ZA HRVATE IZVAN DOMOVINE, koji će se svake godine održavati u nekoj drugoj zemlji, tako je već sada dogovoren koncert u Stuttgartu i Beču.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje i štovatelje tamburaške glazbe, narodnih pjesama i plesova, te kulturne baštine Republike Hrvatske da nam se pridruže na koncertu i uživaju u programu koji smo pripremili.

Pri organizaciji cijelog projekta pomogli su Autooprema LEKO - generalni sponsor, Grad Zagreb i Vijeće gradske četvrti podsljeme i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača - pokrovitelji, te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske- počasni pokrovitelj.
Organizator: Ivan Mihovec, ispred HKUD-a "Prigorec" i KUD "Prigorski zdenec".
Ulaznice možete kupiti svaki dan od 15 do 20 sati na blagajni HD H.S. Kosače, a  cijena ulaza za ovo zanimljivo večer je 7 KM, a za umirovljenike i studente nudimo popularnu cijenu od 5 KM.