FOTO  Mostar: Održana promocija romana Biti Viktor autorice Miljenke Koštro

Miljenka Koštro, knjiga

Spisateljica Miljenka Koštro (1964.) iz Vira kod Posušja, koja se javnosti predstavila s tri knjige pjesama: Cvijetnjak na kamenu - 2003., Miris vječne mladosti - 2004., Čarolija svitanja -2008., sada donosi svoj roman s naslovom "Biti Viktor".

Uz autoricu, roman su predstavile prof. Ivana Banožić i ravnateljica knjižnice, prof. Julijana Pavlović. Roman počinje tužnom usmenom ljubavnom pričom kao uvodom u jednu drugu priču, priču o pobjedniku. Kao što mu i ime kaže, taj pobjednik je Viktor, čovjek koji se rodio gluh i unatoč nevoljama i poteškoćama uspio se formirati u uspješnu i moralnu osobu.

Simbol je neuništivosti, izdržljivosti i veze između prošlosti i sadašnjosti, realnosti i nadrealnosti. Kamen predstavlja njega samog. ...Kamen i ja u nečem smo i slični. Šuti on, šutim ja. Ne, ja ne šutim a i kamen ima svoju priču. Ja tvrdoglav, kamen tvrd. Glupost! Rastao sam uz kamen, gazio ga, bacao, tuckao, igrao se s njim... Volim Zlatinac i njegov kamen. I kamen se može voljeti. Ako nikako drugačije , onda kamenim mislima...

Svi mi možemo biti Viktori, biti pobjednici, boriti se i ustrajati u ostvarenju svojih ciljeva. Ključ je u našim rukama. Sjajan roman koji će čitatelji odmah zavoljeti.