MOSTAR Ne propustite premijeru predstave „Ti, Ja i Štela“

Predstava Ti, ja i štela

U okviru projekta "On my own - Neću štelu Vol II" 1. prosinca s početkom u 20 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače bit će izvedena premijera predstave „Ti, Ja i Štela“.

Predstava je dio antikorupcijskog projekta Udruženja "Dignitet", koji doprinosi aktiviranju mladih da problem korupcije adresiraju kao jedan od glavnih prioriteta u svojim lokalnim zajednicama, a poseban naglasak stavlja se na umjetnički aktivizam i ekološku osviještenost građana, kao i doprinos mladih u borbi protiv korupcije.

Crna komedija „Ti, Ja i Štela“ na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Radnja koja je isprepletena prisutnošću korupcije u društvu, prikazuje mladi par, koji opterećeni egzistencijalnim problemima, krene tragati za očajnim rješenjima.

Predstava je autorsko djelo čiju tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina, a u njoj igraju: Sabahudin Gluhović, Sarah Sarić, Haris Hodžić, Tea Pandža, Džejla Tanović i Ivo Čarapina.

Nakon premijere 1. prosinca u 20 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, planirana je prva repriza u Narodnom pozorištu Mostar, 13. prosinca, u 20 sati. Ulaz na predstavu je besplatan.

Korupcija je problem koji utječe na sve sfere života građana BiH, ali i jedan od glavnih razloga odlaska građana iz BiH. Mito i korupcija utječu na rušenje sustava vrijednosti, ali i moralnog integriteta kako pojedinca tako i šire društvene zajednice. Po ovogodišnjem Indeksu percepcije korupcije (Corruption Perception Index – CPI) Bosna i Hercegovina zauzela je treće najgore mjesto u Europi s ocjenom 35, na skali od 0 do 100, što je ukupno pozicionira na 110. mjesto od 180 zemalja, a lošiji rezultat imaju samo Ukrajina i Rusija. 

Projekt "On my own- Neću štelu  Vol II" podržava Fond otvorenog društva BiH.