MOFF: Sergej Trifunović i Snežana Bogdanović osvojili Stablo ljubavi

MOFF, Mostar, film, nagrade

Proglašenjem pobjednika svečano je završio 13. Mostar film festival, festival filmske glume. Nakon pet festivalskih dana i 10 filmova natjecateljskog programa, nagrade za najbolje glavne uloge, popularno “Stablo ljubavi” otišle su u ruke Sergeja Trifunovića (film Ajvar) i Snežane Bogdanović (film Šavovi).

Stablo ljubavi za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio je Dražen Kuhn (film Koja je ovo država), a za najbolju sporednu žensku Jovana Stojiljković (film Šavovi).

Najbolji debitant ove je godine Zorica Nusheva (film Bog postoji i zove se Petrunija).

Pobjednike je odabrao stručni žiri natjecateljskog programa u sastavu: Ivo Krešić (predsjednik žirija) - hrvatski kazališni i filmski glumac iz Mostara, Anila Gajević, novinarka, spisateljica i osnivačica prve casting agencije u BiH, te Stanko Babić, producent.

Dio 13. Mostar film festivala bili su i studenti Akademija iz Cetinja, Novog Sada, Banja Luke, Sarajeva i Zagreba, a koji su predstavili svoja amaterska filmska ostvarenja. Organizacijski odbor nagradio je najbolji film „Zašto mama vazda plače“, mostarske studentice režije Karmen Obrdalj, koja studira na Akademiji umjetnosti Banja Luka.

Slaven Knezović, ravnatelj festivala nije krio zadovoljstvo urađenim, jer festival raste iz godine u godinu, uz kojeg Mostar postaje prepoznato kulturno, filmsko središte u regiji.   

 “Nadamo se da smo i ove godine u naš grad donijeli dašak filmske čarolije te oduševili posjetitelje našim programom. U tome ćemo ustrajati i svake iduće godine”, dodao je Knezović.

MOFF je ove godine prikazao filmove natjecateljskog i dokumentarnog programa, dječiji “Obiteljski vikend”, filmove studentskog programa te retrospektivu Vlatka Filipovića.

U znaku tjedna filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu zbivanja obogatio i zabavno glazbenim sadržajem te popratnim događajima, kao što su svjetska premijera filma „Prvi do srca – Ivo Gregurević“, Balkan Cinema Meeting, promocija knjige „Milena Dravić ili ključ snova“ i Masterclass radionicama.