IZVJEŠĆE MTM-a Realizirana 291 predstava od toga pet premijera te su osvojene 24 nagrade

Mostarski teatar mladih, predstave, nagrade, Mostar, rezultati

Mostarski teatar mladih izveo je u 2019. godini 291. predstavu, pet premijera i sudjelovali na 13 festivala, osvojili 24 nagrade te uspjeli posjetiti 100 mjesta, općina i gradova u Bosni i Hercegovini, kazali su ispred eMTeeM-a na press konferenciji održanoj danas.

Iz teatra su osim predstavljanja rezultata najavili plan aktivnosti za 2020. godinu. U planu je bogat program za novu godinu, a najavili su realizaciju 13. Sajam dječje kreativnosti „Bajkovnica" u suradnji sa Centrom za dramski odgoj  te 22. Međunarodna konferencija „Što (ni) je dramski odgoj". 

Također, planirana je dodjela Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja „Grozdanin kikot" te obilježavanje Međunarodnog dana teatra i Međunarodnog dana teatra za mladu publiku. 

Kao i svake godine dodijeljena je godišnja nagrada „Toni Pehar“ za najbolja glumačka ostvarenja u predstavama eMTeeM, a u 2019. godini nagradu su dobili Sarah Sarić za ulogu Fatime u predstavi „Fatima, nevjesta od boli“, i Faris Količić za nadahnutu kreaciju više raznorodnih likova u predstavama eMTeeM-a tijekom cijele 2019. godine.

Predviđena je i dodjela godišnjih nagrada „Ključ tmače, "Tmačin prsten" i "Safet Ćišić", kao i dodjela godišnje nagrade "Toni Pehar", priopćeno je, među ostalim, iz eMTeeM-a.

Hercegovina.info