Humanitarni koncert i izložba za djecu Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu

humanitarni koncert

To je 12. humanitarni koncert i prodajna izložba u organizaciji Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu i HKD Napretka s misijom školovanja djece bez prikladne roditeljske skrbi.

- Na humanitarnom koncertu i prodajnoj izložbi moći ćete dijeliti radost zajedništva, darivanja, uživati u ljepoti glazbe te za Vaše najdraže nabaviti dar koji ih raduje. Sudjelovanjem i kupovinom izloženih dječjih radova, sestarskih kolačića, te rukotvorina članova Društva Prijatelji Maloga Isusa (PMI) pomoći ćete misiju sestara Služavki Maloga Isusa u školovanju djece Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu i postati sudionici ljepote darivanja - navode organizatori.

Sav naš trud, ističu dalje organizatori, samo je skromna produžena ruka blagoslova sluge Božjega Josipa Stadlera koji se uvijek zauzimao za potrebite i činio djela milosrđa.

- On i danas potiče naša srca da djelotvorno ljube tužne, napuštene, siromašne, osobito nejake i nemoćne osobe u raznim nevoljama. Radujemo se sudjelovanju i doprinosu svakoga ponaosob u radosti odrastanja naših najmanjih i najdražih, jer u sućutnom milosrđu prema potrebitima krije se izvor radosti. Milosrđe je izvor radosti, svjedoči ovo veliko djelo umreženog milosrđa iza kojega stoje podupiratelji milosrdna srca - navodi se u priopćenju iz HKD Napretka.

Prvi Vrhbosanski nadbiskup Sluga Božji Josip Stadler, nakon što je 1890. godine osnovao Betlehem, 1899. godine osniva ustanovu - Zavod Egipat za zaštitu, odgoj i obrazovanje siromašne i nezbrinute djece te ga povjerava sestrama Služavkama Maloga Isusa (SMI).

Djeca ostajaju u zavodu dok ne nauče sama priskrbiti za život, a mogu ostati i dulje ako žele. Kako nekada, tako i danas sestre Služavke Maloga Isusa u duhu Utemeljitelja majčinskom brigom skrbe za djecu bez prikladne roditeljske skrbi u Stadlerovu dječjem Egiptu.

Više od 126. godine sestre SMI slijede put i karizmu radosnog služenja djeci i njihovim potrebama na putu odrastanja. Život i rad posvećuju tome da svako dijete ima dom s ozračjem ljubavi, prihvaćanja, sigurnosti i svega što je potrebno za cjelovit rast i razvoj djeteta: hrana, odjeća, školovanje, druženje, igra, zdravstvena zaštita, izleti, iskustva radosti, rasta i korisnih spoznaja što obogaćuju život ...

Nadahnjujući se tekstovima starozavjetne knjige o Tobiji, od samoga početka 24. 10. 1890. godine, sestre i djeca hode pod moćnom zaštitom svetoga arkanđela Rafaela.

FENA