FOTO  Hrvatsko proljeće u Kiseljaku i Dobretićima

Hrvatsko proljeće u Kiseljaku i Dobretićima
...samo su neke od skladbi Miroslava Škore koje je publika u kiseljačkom Hrvatskom domu pjevala zajedno s poznatim hrvatskim glumcem Duškom Valentićem. Naime, u sklopu manifestacije "Hrvatskog proljeća Središnje Bosne" Kiseljak je bio domaćin zagrebačkom kazalištu "Erato" i predstavi "Najbolje godine Đuke Begovića" u izvedbi poznatog hrvatskog kazališnog i filmskog glumca Duška Valentića.

"Najbolje godine" je priča o životu omiljenog bekrije hrvatske književnosti, Kozarčeva Đuke Begovića odnosno priča o slavonskoj bećarskoj duši. Uvjerljivom glumom koja je praćena pjesmama Miroslava Škore, kao i interakcijom s publikom, Duško Valentić nasmijao je i ljubitelje kazališta u Kiseljaku pogotovo nazočne dame kojima je pjevao, ljubio ruke, slao poljupce....

Zvijezda popularne serije 'Najbolje godine', glumac Duško Valentić kojeg su gledatelji upoznali kao svećenika Andriju, glumi i u istoimenoj predstavi nastaloj u vlastitoj produkciji.

I dok je Duško poznate tamburaške pjesme pjevao uz pratnju harmonike, tamburaški zvuci sinoć su odjekivali Dobretićima. Po prvi put u četiri godine ova najmanja i najmlađa općina ŽSB uključena je u projekt na inicijativu načelnika Ive Čakarića te su se žitelji ali i brojni gosti odlično zabavili uz zeničke "Zlatne žice".