Hercegovačka pjesnikinja Marina Alerić Bebić predstavila u Splitu svoje zbirke poezije

 Marina Alerić Bebić , knjiga

...svoje dvije zbirke poezije koje su istovremeno objavljene, kao blizanke, potkraj 2016. godine u nakladi grudskog ogranka Matice hrvatske. Organizatori predstavljanja u Splitu su bili Hrvatska udruga Benedikt i KUU Sveti Kliment. Predstavljanje se održalo u Dominikanskom samostanu.

Knjige su predstavljali novinar i publicist Josip Jović i profesor Srećko Župić. Događaj je glazbeno uljepšala muška klapa „Pokornik" a pratio ga je i snimatelj TV Jadrana. Na samom početku ispred Hrvatske udruge Benedikt sve prisutne pozdravio je Marijo Popović, član Upravnog vijeća Udruge. Stihove je govorila moderatorica predstavljanja splitska dramska umjetnica Mladenka Gruica čija majstorska interpretacija stihova nikoga nije ostavila ravnodušnim i kojoj idu najveće zahvale za uloženi trud kako bi se ovaj događaj organizirao. Ona je začuđujućim dramskim umijećem ušla u dušu i tijelo Marininih stihova.

Autoričina zbirka domoljubnih i bogoljubnih pjesama „Bijeli pelin" svojevrsni je poetski spomenik svim hrvatskim braniteljima, a osobito dragovoljcima Domovinskog rata s posebnim osvrtom na autoričina brata Ivana Alerića, dok je u drugoj zbirci „Ptica na prozoru" sklonija univerzalnijim temama.
Pjesnikinja bi se, u nadolazećem vremenu,voljela predstaviti i u Posušju ukoliko iznađe novčane potpore za tiskanje još knjiga koje su već dobile odlične ocjene književne struke i predstavljene su i u Hrvatskom slovu, na portalu Hrvatskog kulturnog vijeća, na hrvatskoj Našoj TV u Mostaru i na Radiju Mir Međugorje.
Kroatolog i filolog profesor emeritus dr.sc.Vlado Pandžić nalazi da su Marinine pjesme u službi istodbnih umjetničkih i domoljubnih učinaka te najavljuje uskoro opsežan stručni esej o Marininoj poeziji a vrlo povoljno su se izjasnili i književni kritičar Mate Kovačević i Ilija Drmić koji je napisao recenzije za više stotina knjiga. Sva trojica među pjesmama Marine Alerić Bebić nalaze začuđujuće pjesničke pothvate antologijske vrijednosti.

Recenzent don Ilija Drmić u proslovu Marinine stihozbirke Bijeli pelin, osim što neke pjesme ( Hrvatska zastava, Glas hrvatske žrtve...) ocjenjuje antologijskim, naglašava da Michelangelova " Pieta u Rimu isto je što i Bijeli pelin među Hrvatima i svim čitateljima dobre volje gdje god da jesu".
Marinini pjesmotvori i njen brat Ivan, čiji je životopis ukratko sadržan u zbirci domoljubnih i bogoljubnih pjesama Bijeli pelin i koji je kao čovjek iznimnog intelektualnog i moralnog profila dragovoljno položio život na oltar Domovine, vrhunski su doprinos hercegovačkog domoljublja.