FOTO  FOTOGALERIJA: Svečano otvoren četvrti MoStrip vikend u Mostaru

mostrip, festival, kosača

Otvoren je četvrti mostarski strip vikend u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Prošle su tri godine od prvog izdanja strip vikenda, zaljubljenika u strip je sve više, te je odaziv sve veći.

Posljetitelji sajma imaju bogate sadržaje u Kosači, u tijeku je izložba polaznika radionica za mlade, a mlađa raja ima svoj kutak za crtanje i zabavu. Stigao je MostarKo, službena maskota u prirodnoj veličini, kako bi zabavio i animirao mlade ljubitelje stripa.

mostrip,festival,kosača

Predsjednik kluba Mo-Strip Dubravko Šimić je naglasio kako je ovo rekordan broj autora u Mostaru, te je dodao kako želi svima dobru zabavu.

Ove godine na Strip vikend došao je rekordan broj autora i ilustratora stripa. Grad na Neretvi ugostio je 18 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanović Maza, Enis Čišić, Dražen Kovačević, Midhat Kapetanović, Filip Andronik, Zdravko Cvjetković, Kenan Halilović, Armin Ozdić, Jovan Ukropina, Milan Jovanović, Sibin Slavković, Marco Mastrazzo, Alessandro Bocci, Giuseppe Candita, Roberto Diso, Gianni Sedioli, Giancarlo Marzano i Lana Šator.

Maja Ljubić, Hercegovina.info