FOTO  Prepuna Kosača „Generalom“ otvorila 13. MOFF

mostar film festival, Herceg Stjepan Kosača, otvorenje

Prije trinaest godina, kada je sve ovo počelo, nismo imali ni kino, a danas mogu kazati da smo zajedno narasli i kao grad i kao društvo, poručio je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić na svečanom otvaranju 13. Mostar film festivala. Zadovoljstvo mi je da oni koji dođu u Mostar sa sobom nose lijepe uspomene, zahvaljujući upravo ovakvim kulturnim ostvarenjima.“

Ovogodišnji festival otvorila je projekcija filma natjecateljskog dijela programa „General“. Riječ je o filmu koji je probudio veliku zainteresiranost šire društvene javnosti, a koji govori o životu i značaju generala Ante Gotovine. Čast da najavi film i svečano otvori festival pripala je upravo „Generalovom“ redatelju Antunu Vrdoljaku.

Čast mi je biti s vama. U Mostaru sam među svojima. Tu sam se školovao, snimao i radio, a danas sam presretan jer će moji mostarci prvoga dana festivala gledati baš moj film, poručio je Vrdoljak, kojem je gradonačelnik Ljubo Bešlić simbolično uručio i Ključ grada Mostara.

Ravnatelj festivala osvrnuo se na proteklih trinaest godina djelovanja. Uporni smo i uspješno prelazimo sve prepreke. Iza sebe imamo snimljena tri dugometražna filma i trinaest godina festivalske tradicije, a na tomu nećemo stati. Nastavit ćemo Mostar bar na trenutak učiniti filmskim gradom, dodao je Knezović.

Mostar film festival ove godine donosi vrhunska filmska ostvarenja kroz natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu Vlatka Filipovića, obiteljski vikend i studentski program.

Festival traje do ponedjeljka, 02. prosinca, a detaljan raspored događaja možete pronaći na web stranici moff.ba.