FOTO  Dramski studio mladih počeo s radom

Dramski studio mladih
Hercegovina.info

Sinoć je na daskama Male scene održana prva proba novih i starih polaznika Dramskog studija mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Dramski studio mladih djeluje od 2016. godine, a ovo je treća generacija pokaznika. Voditelji DSM-a su glumci ansambla Hrvatskog narodnog kazališta Ivan Skoko i Jelena Kordić Kuret.

"Jako sam zadovoljan prošlom generacijom polaznika DSM-a. Nadam se da će ova generacija polaznika biti opuštena, da će se zabavljati, igrati, propitivati jer je to smisao glume. Nadam se, a rekao bih da i jeste, gluma ove mlade ljude privukla u nadi da će propitati sebe, otvoriti se i hrabro ići prema nepoznatim stvarima koje su ih privlačile, ali ih nisu imali hrabrosti probati, kazao je za hercegovina.info Ivan Skoko", voditelj DSM-a.

Rad u okviru Dramskog studija mladih HNK Mostar obuhvaća glumu, scenski pokret, tehniku glasa, povijest kazališta, dramsku književnost, elemente režije, scenografije, kazališne tehnike i organizaciju. Svi polaznici imat će mogućnost besplatnog učenja i napredovanja kroz navedene oblasti.

Ovdje sam već dvije godine i kad pogledam unatrag sve naučeno i doživljeno mi je doprinijelo prvenstveno kao osobi, a potom i kao mladom čovjeku, zaljubljeniku u glumu. Radujem se budućem radu i druženjima s novim, ali i starim polaznicima, ističe Ivan Prskalo, polaznik druge generacije Dramskog studija mladih.