Darku Cvijetiću 'Kočićevo pero' za jesen

Darku Cvijetiću 'Kočićevo pero' za jesen

Zadužbina "Petar Kočić Banjaluka-Beograd" dodijelila je književnu nagradu Kočićevo pero za jesen ove godine književniku Darku Cvijetiću za knjigu "Šindlerov lift", u izdanju izdavačke kuće "Buybook" iz Sarajeva.

Žiri, u čijem su sastavu bili književnici Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković, donio je jednoglasnu odluku da prestižna književna nagrada pripadne Cvijetiću.

Nagrada se dodjeljuje za visoka dostignuća u suvremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi, priopćeno je iz Zadužbine, prenosi Srna.

Jergović je naveo da je "Šindlerov lift" knjiga o "našem prošlom ratu", odnosno "o svakom našem dosadašnjem ratu".

"To je knjiga o jednom neboderu u nevelikom gradu na kraj Bosne i o ljudima koji su u tom neboderu odigrali ulogu manjine", naveo je Jergović.

Nagrada Kočićevo pero za jesen 2019. godine biće svečano uručena laureatu na ovogodišnjem "Interliberu" u Zagrebu u petak, 15. studenog, u 12.00 sati na štandu izdavačke kuće "Buybook".

Zadužbina "Petar Kočić Banja Luka-Beograd" već 20 godina samostalno izlaže na "Inrterliberu" u Zagrebu, a ove godine na svom štandu izložit će i nova izdanja za koja vlada veliko interesiranje.