KRUGOVI U ŽITU "Mali zeleni" posjetili Međimurje?

U žitnom polju između Svetog Martina i Donjeg Koncovšćaka u Međimurskoj županiji stanovnici su naime prošli tjedan zamijetili tajanstvene krugove, slične onima kakvi se mogu vidjeti i u žitnim poljima zapadne Engleske. 11 pravilnih krugova promjera oko 6 metara pravilno je raspoređeno na način da tvore križ, piše slobodna dalmacija.

Povezuju ih pravilno raspoređene stazice u žitu, a ni jedna staza ne vodi prema njima, kao da se tajanstveni objekt u obliku križa spustio usred polja i zatim s istog mjesta poletio u visinu. Unutar krugova sve su stabiljke žita polegnute u istu stranu, odnosno čini se kao da ih je netko ili nešto zarotirao u jednu stranu.

Slični su krugovi na otprilike istom mjestu zamijećeni i prije nekoliko godina no većina stanovnika gornjeg Međimurja vjeruje da je ipak riječ o nečijoj neslanoj šali.

Sestre Anica, Suzana i Laura Flac koje žive u obiteljskim kućama koje su najbliže mjestu događaja rekle su nam tako da su posve sigurne da su krugove u žitu iscrtali "balavci koji nemaju drugog posla nego zafkravati poštene ljude".

- Živimo ovdje već godinama i ni jedna od nas nikada nije zamijetila nekakve čudne leteće objekte, neobjašnjivo svjetlo na nebu ili neke druge čudne događaje. Priča se i da se u krugovima osjeća neka čudna energija ali to isto nije istina jer smo bile u krugovima i nismo osjetile apsolutno ništa. To je sve neka neslana šala. Mi možda i živimo na selu ali nije 15. stoljeće i ne vjerujemo u takve gluposti. - rekle su nam Anica, Suzana i Laura.

Načelnik Općine Sveti Martin Franjo Makovec rekao nam je da tajanstvene krugove još nije vidio jer je na godišnjem odmoru te da će, čim se vrati, pokušati dogovoriti snimanje iz zraka kako bi se dobila potpuna slika "međimurskih krugova".

Luka Špac
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix